foradia subscriutegrat

Xàtiva: arriba la 29 edició del Betlem Monumental més gran d’Espanya

Almenys el 80% de la infraestructura, totalment accessible, està realitzada amb materials reciclats

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i els regidors de Serveis Públics i Festes, Ricardo Martínez i Pedro Aldavero, han visitat el Betlem monumental de Xàtiva, reconegut com el més gran d’Espanya, que va obrir aquest dissabte les seues portes al públic.

La infraestructura, que viu la seua XXIX edició, està totalment condicionada per a persones amb mobilitat reduïda, resultant completament accessible, i està elaborada majoritàriament per materials reciclat que suposen el 80% del Betlem, recollits a través de restes recopilades als ecoparcs i als magatzems a més dels donatius que aporta la gent de Xàtiva, el que converteix aquesta efímera obra en un autèntic museu etnològic.

En aquesta edició es compta amb una superfície construïda de més de 1.600 metres quadrats, amb uns 200 metres quadrats de recorregut. El Betlem té un llac d’uns 45 metres quadrats, 6.000 bombetes, 15 bombes d’aigua i 3 bombes de fum. A més a més està compost de 9 fonts, 23 figures, més d’una vintena de construccions i animals de corral, nascuts i criats en un centre zoològic i per tant acostumats a rebre visites. Aquests animals disposen de calefacció i estan controlats durant les 24 hores per veterinaris professionals, complint la normativa estipulada per la Generalitat Valenciana. De fet, el passat any 2017 es va produir en aquestes dates el naixement d’un parell de cabres, el que demostra que s’acompleixen les condicions propícies d’habitat i climatologia.

Es tracta del monument més visitat de la nostra ciutat durant les festes nadalenques, i que comporta un seguit d’activitats que es generen per part del teixit social. L’any passat acollirem a més de 105.000 visitants i esperem igualar o superar eixa xifra“, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva.

El Betlem municipal de Xàtiva va començar a créixer en mesura i contingut en l’any 1999. Amb el pas dels anys s’ha anat perfeccionat la tècnica del muntatge, malgrat que el Betlem no té plans de construcció, el que fa que cada any es done pas a una renovació creativa i a la introducció de nous elements.

El Betlmen romandrà obert fins el proper 6 de gener en horari ininterromput de 10 del matí a 22 de la nit.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *