foradia subscriutegrat

La Generalitat i Alcoi signen un protocol perquè la ciutat col·labore amb Districte Digital

La consellera Carolina Pascual visita junt l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, el campus de la UPV a Alcoi i coneix de primera mà les línies d'innovació universitària

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut aquest dijous una reunió amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, sobre el conveni que se signarà a primers d’any perquè la institució municipal s’adherisca de Districte Digital com a entitat col·laboradora.

Carolina Pascual i Toni Francés han explicat que la signatura d’aquest conveni es realitzarà a primers d’enguany, després que l’Ajuntament d’Alcoi l’aprove en el ple municipal.

La consellera ha explicat que Districte Digital “no és un projecte que es redueix a Alacant, sinó que en ell jau el nou model econòmic de la Comunitat i s’estendrà per altres punts“.

Laboratoris Innovació UPV

La consellera també ha visitat el campus de la Universitat Politècnica de València a Alcoi, al costat del seu director, Juan Ignacio Torregrosa, i l’alcalde alcoià. Així, ha pogut comprovar de primera mà els laboratoris d’Innovació dels quals disposa la universitat i el treball que està desenvolupant l’alumnat que cursa carreres STEM.

En aquests laboratoris s’implementen estudis de robòtica, d’innovació aplicada al sector tèxtil, aplicació de realitat virtual, desenvolupament de projectes d’impressió digital, entre altres. Els i les alumnes que desenvolupen aquestes iniciatives han explicat a la consellera i a l’alcalde els seus projectes i la finalitat de la seua investigació i han fet demostracions en viu.

Carolina Pascual ha ressaltat l’alt nivell de l’alumnat de la UPV d’Alcoi i dels projectes d’innovació que estan desenvolupant al campus, així com les sinergies i la col·laboració d’aquest campus amb l’Ajuntament alcoià i el teixit socioeconòmic de la zona.

Finalment, la consellera ha visitat l’empresa farmacèutica Korott, situada en el polígon industrial de Santiago Payá, a Alcoi, on li han mostrat les línies d’innovació que desenvolupa aquesta empresa, que destaca en els sectors farmacèutic, alimentari i cosmètic.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *