foradia subscriutegrat

Expedició solidària al Sàhara amb participació alcoiana

Un total de cinc persones han viatjat als campaments de refugiats

Les darreres setmanes un grup de cooperants i famílies acollidores van viatjar als campaments de refugiats saharauís de Tinduf. A pesar de les notícies referides a unes possibles alertes per perill d’atemptat i després de consultar amb les autoritats saharauís, van decidir continuar amb els plans de viatjar. El viatge i l’estància ha transcorregut amb total normalitat i en cap moment es va viure cap situació de perill.

Des d’Alcoi un total de cinc persones hi van formar part: la veterana Dori León, que repetia per setena vegada, que, després de molts anys, ha pogut tornar a visitar a la família de la xiqueta que, a través del programa de vacances en pau, va compartir estius amb la família els anys 97, 99 i 2000; des d’aleshores han mantingut el contacte.

Junt amb ella han visitat els campaments: Ximo Nebot, participant en diferents brigades a Palestina; també Gema Bataller, mestra a Ontinyent que va aprofitar per a conèixer el projecte educatiu a les escoles dels campaments de refugiades i fer entrega del material escolar que es va arreplegar al col·legi Pureza de María, on imparteix classes, així com en altres centres que van col·laborar com el CEIP Miguel Hernández d’Alcoi. També Dani Méndez, amb àmplia experiència en projectes de cooperació a diferents països, qui va voler conèixer la realitat que es viu des de fa més de quaranta anys per part de la població sahrauí, i que en aquesta experiència va estar acompanyat pel seu fill Òscar, un jove de 15 anys que ha pogut compartir uns dies amb altres joves de la seua edat que viuen en unes condicions de vida molt diferents a les nostres.

Tots destaquen l’hospitalitat, generositat i el bon tracte que sempre han caracteritzat a aquest poble germà que són els sahrauís, i de ben segur els llaços que s’han creat faran que continue el treball de solidaritat amb la causa sahrauí, fins a aconseguir la llibertat de Sàhara Occidental.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *