foradia subscriutegrat

El PP urgeix regularitzar la gestió del Teatre Principal

Retrau al PSOE que mantinga tancat el teatre durant dos anys

El Partit Popular d’Alcoi reclama al Govern local, del PSOE, que regularitze la gestió del Teatre Principal. El regidor Kiko Cantó insta al PSOE a traure a concurs un nou contracte que permeta reactivar l’espai. “És inaudit que ens trobem en la mateixa situació que fa dos anys i que una ciutat amb la vocació cultural d’Alcoi tinga un dels seus teatres tancats“, lamenta Cantó.

El regidor retrau la “inexplicable desidia del Govern en la gestió del teatre, que des de 2018 manca de programació estable i només acull activitats molt puntuals“. La conseqüència, assenyala Cantó, és “un minvament en l’oferta cultural de la ciutat, que es veu privada d’un dels seus espais públics“.

L’anterior contracte de gestió del teatre, adjudicat a La Dependent, va caducar fa dos anys: el 19 de gener de 2018. Un mes després, la companyia es va veure obligada a suspendre la programació. El Govern va atribuir la situació a l’entrada en vigor de la nova Llei de Contractes. “Quan han passat dos anys sense que el PSOE haja definit un model de gestió i haja tret a concurs un nou servei, l’argument de la nova llei sona a clara excusa“, retrau Cantó.

El teatre Principal va ser rehabilitat entre 2004 i 2006 amb una inversió de 900.000 euros. Durant els 12 anys de gestió de La Dependent, l’espai va consolidar una notable oferta teatral i musical de petit i mitjà format. Des de principis de 2018 “només obri les seues portes per a celebrar activitats puntuals i per a acollir les representacions del Betlem de Tirisiti“, del qual és seu estable des de 2006.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *