foradia cdturisme

GENT: Paco Jimeno

Els pobles i les ciutats no els fan els seus carrers, els seus edificis, els monuments… els fa la GENT. Parle de la gent amb la que ens creuem a diari sense fixar-nos. Persones moltes vegades anònimes, però que tenen un nom i una història. Columna per Diana Sanus

Foto: Diana Sanus./

Paco fa més de vint anys que va començar a expressar el que sentia mitjançant l’art. Ara, jubilat, ha deixat de banda la recol·lecció de plantes, i està dedicat en cos i ànima a la seua obra. 

Quan un pensa en un jubilat pintant, se’l imagina amb el cavallet, el llenç i pintant paisatges a l’oleo. Aquest no és el cas de Paco Jimeno. La seua pintura és digital. Amb el seu ordinador és capaç de plasmar en imatges la seua visió d’un món astral, més enllà del que podem captar amb els ulls. Un món de colors, de sentiments, de poesia..

Després de passar tota una vida a la serra entre el són del vent menejant els arbres, els olors de les plantes, els colors de la primavera, gaudint de la natura… ha trobat la forma de mostrar eixa bellesa amb el seu art. Així, no pretén transmetre cap missatge, només parlar de bellesa.

Per a ell, les seues obres són un espill d’ell mateix, del seu univers interior, però el que transmeten a cada persona depèn d’eixa persona.

Fa un temps, a Paco li van detectar un càncer. Va rebre el tractament habitual amb quimio i va millorar. Però no només la medicina ha segut important, també l’ha ajudat molt traure de dins el que sentia amb la seua expressió artística. Així el seu estat d’ànim ha segut, i continua sent, molt positiu.

Com molts creadors d’avui en dia, Paco ha decidit mostrar la seua obra a Internet. N’hi ha que adaptar-se als temps i ha creat el seu canal de Youtube. I no s’ha conformat en mostrar imatges de les seues pintures digitals. Ha afegit música feta per ell i ha elaborat uns vídeos que qualsevol pot vorer des de sa casa. 

Però si voleu admirar una mostra física de la seua obra, podeu trobar-la a un herbolari al carrer Entença. Malgrat que no es tracta d’un espai expositiu habitual, la situació actual del món de l’art no és com pera tirar coets, i pots donar gràcies de que algú vullga exposar la teua obra. A més, en el cas de Paco, amb tota una vida relacionat amb les herbes, inclús té cert sentit.

Font: Diana Sanus./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *