foradia cdturisme

Alcoi aprova la permuta dels nous jutjats per tres immobles de la Generalitat

Tres edificis de la Generalitat que passaran a mans de l’Ajuntament amb un valor superior als 3,5 milions d’euros

El Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat amb el vot favorable de PSOE, abstenció de Podem, Ciudadanos i Vox i vots en contra de PP, Guanyar i Compromís la permuta de l’immoble municipal situat en la placeta de la Mare de Déu, on estan els nous jutjats, per tres edificis que actualment són propietat de la Generalitat Valenciana. El següent pas serà l’aprovació per part del Ple de la Generalitat.

L’Ajuntament recorda que, al mes de març de 2017, la Conselleria de Justícia i el govern de Toni Francés, inauguraven uns nous jutjats a la placeta de la Mare de Déu. “A banda d’aconseguir uns jutjats dignes per a tota la comarca, l’ajuntament volia una compensació econòmica als alcoians pel cost dels nous jutjats que va assumir l’anterior govern local del Partit Popular”.

Els tres edificis que seran municipals tenen un cost superior als 3,5 milions d’euros. “Després de moltes reunions i treball per part de la comissió de seguiment al llarg del 2017, es va arribar amb un acord que contempla una permuta per la qual l’edifici dels actuals jutjats de la Placeta de la Mare de Déu passarien a ser propietat de la Conselleria de Justícia i, a canvi, tres immobles propietat de la Generalitat Valenciana passarien a ser propietat de l’Ajuntament d’Alcoi”, insisteix el Consistori alcoià.

Els edificis que passaran a ser propietat de l’Ajuntament i que actualment són de la Generalitat són: l’edifici Carrer Pintor Casanova 10; actualment acull el departament de Medi Ambient i Educació; l’edifici Plaça Blai Domingo Llidó 1, Centre Social de la Zona Nord; i l’edifici Carrer General Prieto, 16. Escoleta Infantil Zona Nord.

L’alcalde Toni Francés ha declarat: “Una vegada més aquest govern és el que ha trobat una solució als problemes econòmics i judicials en què ens va clavar la mala gestió del Partit Popular. Tenim molts exemples que sumen molts milions d’euros: el Bulevard, la Rosaleda, Serelles o aquests jutjats són només alguns. Amb aquest acord, els alcoians recupere la inversió feta en els jutjats de la Mare de Déu, un cost que hauria d’haver assumit des d’un primer moment la Conselleria de Justícia. Les noves instal·lacions han suposat que ja tinguem un servei de justícia adequat tant per a la nostra ciutat com per a la comarca amb unes instal·lacions dignes al mateix temps que s’ha revitalitzat una zona degradada al centre d’Alcoi, aportant serveis i seguretat a aquesta àrea del centre històric“. “És cert que jo vaig dir que aquest edifici era il·legal mentre no tingués un conveni, per això vam signar un acord amb la Generalitat en 2016, per tal de fer-lo legal”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *