foradia subscriutegrat

Gandia afronta amb tots els efectius disponibles el temporal de vent i mar

Els incidents més destacables s’han produït a les platges: a Rafalcaid la mar ha superat les motes i ha provocat xicotetes inundacions a les cases de primera línia

Els regidors de Seguretat Ciutadana, Serveis Bàsics i Gestió Responsable del Territori, Nacho Arnau, Miguel Ángel Picornell i Alícia Izquierdo, respectivament, han comparegut aquest matí per tal d’informar de les incidències amb motiu del fort temporal de pluja, vent i mar que afecta Gandia durant les últimes hores, amb un acumulat aproximat de 90 litres per metre quadrat.

Des del divendres passat es va posar en marxa un dispositiu especial amb mesures preventives, com ara el tancament de zones inundables, parcs i jardins… I, finalment, ahir a la vesprada, davant el decret d’alerta roja, es va decidir suspendre les classes i l’activitat a totes les activitats a les instal·lacions esportives i municipals per a hui dilluns.

De fet, hi ha hagut prou complicacions per culpa del vent i el temporal marítim, recorda l’Ajuntament. A la platja, la mar ha superat en alguns punts el passeig marítim provocant desperfectes sobre les infraestructures i mobiliari urbà. Al Club Nàutic, l’aigua ha entrat a alguns baixos, entre d’altres. D’igual manera, a Rafalcaid, la força de les ones, d’entre 7 i 8 metres, ha superat les motes i ha provocat xicotetes inundacions a les cases de primera línia.

A les 13.30 hores hem convocat un Gabinet de crisi, en el qual estaran presents els representants de les forces i cossos de seguretat, protecció civil, bombers, dels grups municipals… De moment, està tot controlat, però volem avaluar els incidents i estudiar l’evolució del temporal les pròximes hores“, ha assegurat Arnau, qui ha recomanat la ciutadania que, en la mesura de les seues possibilitats, evite agafar el cotxe, caminar per zones amb arbres…

També hi ha hagut múltiples incidències per caigudes d’arbres, com ara un pi de grans dimensions al pati del col·legi Calderón del Grau, i una palmera al solar de l’antic hospital comarcal.

L’Ajuntament de Gandia ha lamentat la mort aquesta matinada d’una dona de 54 anys, no relacionada amb el temporal, sinó com a conseqüència d’una hipotèrmia, ja que patia problemes de salut (físics i mentals) des de feia temps i requeria d’atenció mèdica amb certa freqüència. La dona i la seua parella dormien des de feia dos anys al parc de l’Estació, tot i els constants oferiments de refugi per part dels serveis socials municipals, policia local, Creu Roja, Cáritas. Ahir mateix se’ls va auxiliar, però van tornar al parc. “De fet, l’Ajuntament havia iniciat un procediment judicial per demanar la incapacitació de la parella i poder fer-se’n càrrec. El jutjat però, va dictaminar que la llibertat de trànsit preval sobre qualsevol altra“, ha explicat Arnau.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *