foradia mediambient

Gandia presenta la primera ‘Fira Borgiana’

La ciutat acollirà l’esdeveniment entre el 3 i el 6 de desembre

Gandia comptarà amb la primera ‘Fira Borgiana’. El regidor de Turisme, Vicent Mascarell, ja ha presentat la programació d’un esdeveniment que abastarà el pont de la Constitució, entre el 3 i el 6 de desembre. La programació inclou diverses activitats en diferents localitzacions de la ciutat i inclou oferta gastronòmica i cultural. Segons apunten des del consistori, l’objectiu és consolidar la capital de la Safor com a destinació turística a través del llegat històric i cultural dels Borja.

Segons el regidor, aquesta fira s’inicia casualment el 3 de desembre, “la data en què el cardenal Roderic de Borja, després Papa Alexandre VI, va adquirir el Ducat de Gandia per al seu fill“, el que va iniciar una de les etapes més singulars i esplendoroses de la ciutat i de la comarca. La programació està dirigida a tots els públics i consta d’un espectacle inaugural, seguit del mercat gastronòmic amb productes locals elaborats de forma artesanal.

L’esdeveniment també comptarà amb tapes inspirades en els Borja, amb productes de proximitat i temporada. En aquesta proposta participaran diferents restauradors del Centre Històric. Els més menuts també tindran jocs per divertir-se, a més d’animació teatralitzada, un espectacle itinerant I la visita pel Centre Històric amb un trenet.

Els Borja també es donaran a conéixer a través de cinc visites guiades que permetran als visitants obtenir més informació sobre diferents aspectes. Finalment, el vessant més artística de la fira tindrà lloc a través d’una exposició fotogràfica amb el títol ‘Del món dels Borja a la Modernitat’.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *