foradia subscriutegrat

L’artista Susana Alemany s’entrena Alcoi, amb una exposició a la UNESCO

La mostra es podrà visitar fins al 28 de febrer en horari de 19 a 21 hores de dilluns a divendres

El passat dissabte dia 18 de gener a les 12 hores es va inaugurar l’exposició de l’artista Susana Alemany que, per primera vegada, exposa a Alcoi. L’acte va tindre una afluència notable amb prop de 80 persones.

Les obres es podran visitar fins al 28 de febrer en horari de 19 a 21 hores de dilluns a divendres. A banda d’aquests horaris l’artista oferirà visites guiades tots els dimarts de 19 a 21 hores.

‘Reinventant camins, curant ferides’; la crítica de Lucia Romero

La historiadora d’Art Lucia Romero ha escrit la crítica sobre Susana Alemany i la seua exposició. D’ella diu que va iniciar el seu camí professional dedicada al món de la moda i la costura. “La seva passió, el seu gran amor, ser creativa i generar un món fascinant amb teles, colors i patrons. Però ben jove va haver de renunciar a cosir a causa d’una afecció cervical”. Decidida a lluitar “i no deixar de ser ella”, afegeix, va bolcar tota la passió que duia dins mitjançant l’art. Així naix Toskana, l’alter ego de Susana Alemany, que li permet viure com a artista lliure i ser una creativa sense por a ser reconeguda. El temps li dóna accés a la investigació; fins que decideix formar-se a l’Escola Municipal de Belles Arts. “Allí es deixa dur per la seua intuïció, generant peces que se n’ixen del comú, perquè la seua essència imaginativa i ànsia de llibertat sempre ha estat present, sols li feia falta creure”.

La mostra s’articula al voltant de diferents treballs. En primer lloc, la seua sèrie de plecs de tela pintada, que fan referència a la seua passió truncada. Aquestes peces naixeran com a obres de Toskana, i és un projecte en el qual les teles s’emmotlen dins d’un marc que dóna la sensació d’opressió. La sèrie de teles assoleix el cim amb la llibertat del bastidor i una explosió de color que, com l’artista, esclaten de llibertat i són l’expressió última de l’alliberació d’un passat ofegat de dolor. Altres peces de la mostra, s’endinsen a l’abstracció però amb un tractament cromàtic basat en aiguades, el que demostra un estudi d’investigació fonamentat en el moviment i la cromatografia.

L’exposició es completa amb una selecció de peces d’obra gràfica, que són estudis realitzats a l’Escola de Belles Arts però que va saber aprofitar com a alternatives a la pintura. La ceràmica és també un altre camp que li atrau i que li permet generar i explorar altres vies creatives gràcies al contacte directe amb el material, la mal·leabilitat que li concedeix i la generació de textures que li procura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *