foradia pressupostparticipatiualcoi

Ontinyent registra la major nevada en 15 anys

L'episodi, que ha deixat 125 litres de pluja i 10 cm de neu en 24 hores, no té precedents semblants des de febrer de 2005

Pou clar, Ontinyent./ Pablo Guerra

La nevada registrada a Ontinyent el dilluns de matinada ha estat la major registrada als últims 15 anys al terme. El responsable de l’Observatori Meteorològic del col·legi La Concepción d’Ontinyent, Pablo Guerra, que registra les dades oficials que es faciliten a l’Agència Estatal de Meteorologia, ha confirmat que amb 10 cm d’espessor en menys de 4 hores aquesta nevada supera les de gener de 2017 i gener de 2006, sent la més gran i propera en el temps la del 28 de febrer de 2005, quan la neu acumulada després de 4 nevades consecutives va arribar als 15 centímetres.

Segons Guerra, des de les 9 del matí de diumenge i fins les 9 del matí de dilluns es registraven 125 litres per metre quadrat de precipitació, dels quals 31 eren en forma de neu, entre les 4:50 i les 8:40 hores, arribant als referits 10 cms. d’espessor, que poden haver estat més en cotes més altes del terme. El màxim històric registrat en parlar de neu a Ontinyent, tal com mostra Guerra al seu llibre ‘Clima y Tiempo en Ontinyent’ (publicat per la UV), és de 70 centímetres d’espessor i es remunta a l’any 1922.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *