foradia subscriutegrat

Jorge Rodríguez: “Glòria constata la necessitat d’executar el Pla de Regeneració de la Cantereria”

L'alcalde d'Ontinyent ha autoritzar el retorn a les seues cases del veïnat desallotjat dilluns de la zona com a precaució davant el risc de desbordament del riu Clariano

El temporal Glòria constata la necessitat de desenvolupar el Pla de Regeneració i Emergència Habitacional del barri de la Cantereria en el qual estem treballant des de l’Ajuntament amb la Conselleria d’Habitatge“. Així ho manifestava aquest dimarts l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després d’autoritzar el retorn a les seues cases de les famílies desallotjades davant el risc de desbordament del riu Clariano. La decisió la va prendre a primera hora del matí en constatar-se una baixada significativa del cabdal del riu Clariano.

L’alcalde recordava que el referit Pla de Regeneració va estar plantejat, després de les inundacions del passat mes de setembre, al vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau. Suposarà l’adquisició dels 40 habitatges afectats per les inundacions, per tal de demolir-los i convertir la zona en un parc inundable i l’estabilització dels talussos adjacents al carrer Tirador. Segons Jorge Rodríguez, aquest pla “permetrà a la gent viure tranquil·la mentre totes i tots podrem gaudir d’una nova zona verda d’esplai“, destacava.

El projecte acordat entre l’alcalde Jorge Rodríguez i el vicepresident Rubén Martínez Dalmau té un pressupost de prop d’1,5 milions d’euros. A hores d’ara s’ha tancat la compravenda d’una trentena d’habitatges de la Cantereria i s’espera que després de les pluges es puga completar la resta per tal de tancar l’expedient.

El retorn als seus domicilis de les persones desallotjades en la nit d’aquest dilluns era una de les qüestions abordades en una reunió de coordinació que tenia lloc aquest matí en l’Ajuntament, on es constataven detalls de l’atenció prestada a les persones que no van poder passar la nit en domicilis familiars i van ser reallotjades a l’alberg municipal, on van estar ateses pel personal de Serveis Socials baix la coordinació de Paula Soler i Jordi Vallés, responsables de les regidories de Política per a les Persones i Joventut, respectivament.

Jorge Rodríguez, en aquest sentit, tenia paraules d’agraïment tant als regidors i regidores com les forces de seguretat i el personal municipal i empreses privades d’Ontinyent que “una vegada més, com ja va ocórrer durant la DANA de setembre, han passat moltes hores sense dormir per tal que la ciutat notara el menys possible els efectes del temporal“, ha insistit l’alcalde d’Ontinyent.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *