foradia pressupostparticipatiualcoi

Les activitats de Viu l’Estiu a Alcoi aconsegueixen prop dels 5.000 participants durant el juliol

Durant el mes d’agost continua la programació variada, plural, diversa i transversal, en la que es busca que puguen participar persones de totes les edats i amb diferents aficions i interessos, i tota mena d'activitats en tots els barris

Un total de 4.664 persones han participat en les activitats que componen la programació de ‘Viu l’estiu’ que organitza l’ajuntament d’Alcoi de forma transversal des de diverses regidories.

Un total de 25 activitats a ‘Viu l’estiu’ van ser programades per la regidoria de Cultura, concerts, contacontes, cinema al carrer, en total van gaudir d’aquestes iniciatives 2847 persones. Aquestes xifres inclouen les visites guiades a la Sarga, en les que han participat 82 persones

La regidoria de Transició Ecològica ha dut a terme 13 visites i rutes guiades pel medi natural de la nostra ciutat, destacant que algunes eren nocturnes i fins i tot teatralitzades, en total hi ha hagut 1009 participants, arribant en pràcticament totes a complir l’aforament màxim permés per seguretat.

També cal assenyalar que també hi ha hagut rutes dutes a terme amb l’alumnat que ha participat en el taller d’ocupació programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació “LABORA” a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi” comprés en l’especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d’un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 €.

El taller és susceptible de co finançament pel Fons Social Europeu (FSE). L’alumnat d’aquest taller ha realitzat treball pràctic actuant com a guia en un total d’11 rutes per diversos paratges naturals, en la que van sumar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per al darrer cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures.

A més, les activitats esportives i d’oci organitzades des de l’Ajuntament d’Alcoi i Centre d’Esports en col·laboració amb diferents empreses esportives i d’oci de la ciutat i emmarcades en la programació Viu l’Estiu Alcoi 2020 estan tenint una molt bon acolliment.

Jocs i esports més populars com les xapes, les bales, la baldufa, el tenis de taula, jocs d’equilibri, de precisió, tir amb arc… passant per jornades més específiques. Han sigut per a persones de 4 a 12 anys.

Fins al moment s’han desenvolupat 8 de les 10 jornades previstes amb un total aproximat de 500 participants, entre 60 i 70 per activitat. Les dues jornades que queden seran els pròxims 20 i 25 d’agost en Poliesportiu de Caramanxel i Poliesportiu de Batoi respectivament.

Finalment, ressaltar que les aules de Majors d’Alcoi van tindre lloc durant el mes de juliol a l’aire lliure. En concret, es van portar a terme 11 sessions, tres de gimnàstica, quatre de pintura, dues de ball i dues de ioga, sumant 150 participants.

Recordem a més que les tres piscines municipals d’Alcoi van sumar 15.858 usuaris durant el mes de juliol.

«Estem molt contents i satisfets per la bona acollida que ha tingut la programació d’aquest any de la que hem de destacar la seua transversalitat i pluralitat, està pensada perquè la major part possible de la ciutadania puga participar i gaudir de les iniciatives. Com tots sabeu aquest és un any diferent en el qual hem hagut d’adaptar-nos a les mesures sanitàries corresponents a causa de la pandèmia de la Covid-19. Estem molt contents amb la reactivació cultural i també amb la reactivació econòmica del sector i de totes les empreses», ha explicat el regidor de Cultura, Raül Llopis. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *