foradia subscriutegrat

Sayo Gandia, a FITUR: “Ontinyent té atractius per ser visitada durant tot l’any”

La regidora participa la promoció de la ciutat en la fira turística, on es mostra una programació amb més de 50 rutes i esdeveniments repartits durant els 12 mesos

Ontinyent és un destí turístic que va més enllà de moments puntuals i té atractius, possibilitats i oferta durant els 12 mesos. Som una ciutat viva i per a viure durant tot l’any“. Així ho manifestava hui a FITUR la regidora de Turisme, Sayo Gandia, que participa en les accions promocionals de la ciutat que estan fent-se estos dies a les instal·lacions d’IFEMA a Madrid.

Sayo Gandia mostrava l’aposta d’Ontinyent per una desestacionalització del turisme: “els municipis de platja tenen un turisme aparellat inevitablement a l’estiu, i nosaltres el que volem és mostrar que som una destinació amb cites molt destacades com els Moros i Cristians, les festes de la Puríssima i el Bou en Corda, però també vida i activitat durant tot l’any amb altres iniciatives que l’Ajuntament ve impulsant als últims temps: La Fira de Novembre; el renovat Mercat Medieval; la Fira de Tendes, Tapes i Rock; Ontinyent Il·lusiona o el Festival de Circ i Teatre. A més a més estem presentant una programació de visites i rutes guiades d’allò més variada i atractiva“, manifestava.

La regidora, que es trobava a la Fira junt a la primer tinent d’alcalde, Natàlia Enguix, i el regidor de Territori i Diputat per La Vall d’Albaida, Joan Sanchis, explicava que esta programació té com a principals eixos el Patrimoni Històric, Memòria Democràtica i Natura, estant la gastronomia un element transversal a les rutes, ja que moltes aniran aparellades a tasts de productes locals.

Entre es més de 50 rutes previstes inicialment es troben algunes com la de l’Ontinyent Medieval; la dels Refugis Antiaeris; la de les Fonts Urbanes; la Franciscana; la dels Museus i col·leccions museogràfiques; la dels personatges il·lustres i cases senyorials; la de Jaume I; la Cicloturista; la Micològica; les de la Vila i el Poble Nou; la del Patrimoni del Riu; la de Caça Fotogràfica; la Literària Nocturna; la Nocturna de llegendes, mites i miracles; la de les Xumeneres; una ruta de Trèkking aquàtic pel clariano i tot un seguit de rutes senderistes per espais com el barranc de la Purísima, el Barranc dels Tarongers o la Font del Nano, entre d’altres.

Treball per a la declaració de l’Interès Turístic Internacional dels Moros i Cristians

Sayo Gandia destacava també que, tot i esta ampla oferta per a tot l’any, “el nostre principal atractiu turístic segueixen sent les nostres Festes de Moros i Cristians“, destacant en aquest sentit el treball que s’està fent per aconseguir la declaració de l’Interès Turístic Internacional per a la festa. La regidora posava de relleu que “ara fa un any vam aconseguir la declaració de com Bé d’Interès Cultural Immaterial (BIC) dels actes de les Ambaixades i la Baixada del Crist d’Ontinyent, com també es va aconseguir abans que el Cant dels Angelets fóra declarat Bé Immaterial de Rellevància Local. Ara, amb les noves gestions que està fent el nostre alcalde, Jorge Rodríguez, davant el Ministeri en coordinació amb la Societat de Festers, esperem obtenir en breu l’esperada i merescuda declaració d’Interès Turístic Internacional per als nostres Moros i Cristians“, assenyalava.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *