foradia cdturisme

Exposició del creador de còmics Hugo Pratt i Corto Maltés a l’lES Pare Vitòria

Hugo Pratt, un dels dibuixants de còmic més reconeguts, amb el personatge de Corto Maltés, fins al 27 de febrer al públic general en horari del centre

Continuen les activitats a l’lES Pare Vitòria, enguany compleix el 90é aniversari, amb una exposició de l’obra d’Hugo Pratt, un dels dibuixants de còmic més reconeguts, amb el personatge de Corto Maltés, on tenim la seua creació més famosa. 

“Hugo Pratt i Corto Maltés: itineraris creuats”, la podeu visitar fins al 27 de febrer als corredors de direcció del centre, el coordinador i comissari de la mostra és Paco Linares. L’exposició està oberta al públic general en horari del centre, 8:00 a 22:00 h.

L’exposició també examina a Hugo Pratt i Corto Maltés, creador i personatge, alter ego l’u de l’altre. El primer, Mestre i referència a seguir pels grans autors de còmic de l’actualitat; el segon, icona de la cultura popular del segle XX i de l’ideal romàntic d’aventura i llibertat. 

Definint a grans trets l’obra de  l’autor de Corto Maltés, es podria dir que va realitzar còmics que podria llegir el públic adolescent i ser apreciats al mateix temps per un professor universitari. 

Hugo Pratt (1927-1995) és un dels autors de còmic més reconeguts, i el personatge de Corto Maltés és la seua creació més famosa. Inspirat en la literatura de viatgers com Robert L. Stevenson, Joseph Conrad, Herman Melville, Jack London o Ernest Hemingway, Corto viu les seues aventures per tot el món al primer terç del segle XX, en plena conflictivitat colonial prèvia i posterior a la I Guerra Mundial.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *