foradia cdturisme

Acció Cultural del País Valencià organitza una exposició de còmics a Ontinyent

Exposició de còmics a càrrec de Josep Avària a la Casa de la Cultura - Palau dels Barons de Santa Bàrbara, a Ontinyent, durant el mes de desembre, organitzat per Acció Cultural del País Valencià a la Vall d'Albaida • Josep Avària Avària és un artista de la Safor, de nom artístic Tisaneta, que ha dedicat molts anys a la formació universitària

Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida organitza una exposició de còmics a càrrec de Josep Avària Avària. Aquesta estarà a la Casa de la Cultura – Palau dels Barons de Santa Bàrbara, carrer Maians  26, a Ontinyent, durant el mes de desembre.

cartell-expo-comics

El dia 2 de desembre a les 19h tindra lloc la inauguració d’aquesta exposició amb coques i timonet. Josep Avària Avària ens farà un recorregut per cada còmic, obrint el seu món artístic i personal per a nosaltres. Tindrem l’ocasió de conèixer personalment i escoltar a un artista que projecta en imatges la recuperació dels oficis tradicionals; una vida més saludable i propera al camp; i una lloança al poble, als seus costums, la seua història, la seua gastronomia i la seua gent.

Josep Avària Avària és un artista de la Safor, de nom artístic Tisaneta, que ha dedicat molts anys a la formació universitària, i molts també al descobriment personal. L’intens treball ací exposat és un recull de còmics que expressen tots els aprenentatges i reflexions suggerides durant aquests anys d’experiències d’universitat, viatges i retrobada amb el poble.

Considerem imprescindible per al desenvolupament cultural, fomentar i promoure aquest tipus de treball, donar-lo a conéixer i donar-li impuls. Encoratjar a les persones que s’esforcen per la recuperació del patrimoni cultural dels nostres pobles.

Per altra banda, s’han programat una sèrie de xerrades per tal d’acompanyar l’exposició durant aquest mes que estarà oberta al públic. Així, el divendres 9 de desembre a les 19h. tindrà lloc una xerrada a càrrec d’Ausiàs Jordà Corrales, seguidor de Casimir Romero. Aquesta xerrada ha rebut el nom: “LES HERBES MENGÍVOLES” i l’organitzen per tal de complementar una de les temàtiques dels còmics exposats. Es comptarà amb Casimir Romero, qui presentarà a Ausiàs Jordà Corrales abans d’aquesta xerrada.

També, hi ha preparada una xerrada – debat, el dissabte 17 de desembre a les 19h, sobre la devastació social a través del capitalisme, a càrrec de Canya de la Muntanya. El projecte d’aquesta editorial anticomercial naix al gener del 2007 amb la intenció de consolidar-se com una alternativa d’edició, distribució i difusió no comercial al trist panorama de les comarques del nord alacantí i sud de València. El seu propòsit és difondre la paraula i la música d’aquells que pretenen ser quelcom més que un producte i que no tenen la possibilitat d’arribar a la gent. També estaran el dia de la inauguració amb un estant d’obres a la venda.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *