foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Oliva aprofita les tones de posidònia per a regenerar les dunes de la platja

Aquestes tones de posidònia les va traure del mar la tempesta Glòria damunt la sorra de les platges de Pau Pi i de la Mitja Galta

Les regidories de Medi Ambient, Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva han iniciat els tràmits per a realitzar la demarcació de costes, utilitzant la posidònia que la tempesta Glòria va traure del mar en les platges de Pau Pi i Mitja Galta.

Aquestes regidories han apostat per criteris de sostenibilitat amb el medi ambient, per això, en lloc de retirar la posidònia que va traure la borrasca, creuen s’ha optat per l’alternativa més saludable amb la naturalesa, que és, traslladar en camions les tones d’aquesta planta marina que s’han acumulat en aquestes platges i portar-la fins a les zones del sector 5, en la qual el cordó dunar es troba en pitjor estat. Una vegada s’ha traslladat, la posidònia s’ubica a eu de les dunes i després es cobrirà de sorra per tal que es regenere de nou de forma natural.

Durant el dimecres 5 de febrer s’ha fet la primera prova, i els resultats han sigut positius.

Des de la regidoria de Turisme s’ha volgut agrair als col·lectius, associacions i centres educatius per la seua col·laboració en la neteja que van realitzar llevant els plàstics que hi havia en la zona.

Quan Demarcació de Costes done permís per a realitzar aquests treballs es contractarà a una empresa que durà a terme aquesta actuació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *