foradia cdturisme

El Museu Arqueològic d’Alcoi cedeix peces a museus en Alacant, Madrid i Barcelona

El Museu d'Alcoi en un dels centres de depòsit amb major entitat de l'àmbit de les comarques centrals valencianes

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó d’Alcoi va a cedir una sèrie de peces arqueològiques emblemàtiques de la seua col·lecció per a exposicions temporals als museus MARQ (Museu Arqueològic Provincial d’Alacant), Museo Arqueológico Regional de Madrid (MAR) i Museu Arqueològic de Catalunya (MAC).

Per una banda, des del dia 30 de gener i fins abril s’ha prestat al museu alacantí un conjunt d’ídols i penjolls calcolítics sobre os així com un crani trepanat de la Cova d’en Pardo per a l’exposició ‘Ídols. Mirades mil·lenàries’. A partir d’abril aquests elements viatjaran fins a Madrid.

Respecte al museu de Catalunya serà un conjunt de tres ceràmiques, les que viatjaran, entre elles el got neolític de ‘L’Orant’, per a l’exposició ‘Art Primer. Artistes de la Prehistòria’ que s’ha inaugurat el 6 de febrer i es podrà visitar a la Barcelona fins a juny d’enguany.

Segons la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano: “El nostre Museu és una institució pionera que hui en dia ocupa un lloc destacat en el panorama de l’arqueologia valenciana. Tenim un gran patrimoni històric i arqueològic, molt valorat en tot l’estat

El material del qual disposa el Museu Arqueològic d’Alcoi, han fet que siga un referent dels centres de depòsit amb major entitat de l’àmbit a les comarques centrals valencianes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *