foradia subscriutegrat

‘Artístes de l’Exili i la Lluita’, la nova exposició al Palau Comtal de Cocentaina

Aquesta exposició s'inaugurarà el dia 19 de febrer, i està organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina

‘Artistes de l’Exili i la Lluita’ és la nova exposició que acull la Sala d’Armes del Palau Comtal de Cocentaina a partir del 19 de febrer. Aquesta exposició està organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, que vol recuperar la memòria històrica mitjançant l’art, a més de recordar a aquells que van lluitar per la democràcia i la llibertat des de l’exili i des del nostre territori.

Aquesta exposició està formada per 106 obres que han sigut seleccionades de la col·lecció particular de l’artista multidisciplinari, Luis Ardevínez. Una col·lecció que va començar en l’any 1976 amb la compra de dos aiguaforts, un d’Arcadi Blasco i un altre de Francisco Álvarez. La col·lecció va anar ampliant-se gràcies a 40 anys d’intercanvis amb altres artistes I noves adquisicions. Amb tots aquests elements es mostra la vida d’aquella època i el compromís polític, artístic i cívic.

En aquesta mostra, es podran veure diferents tècniques utilitzades en l’obra gràfica original i arreplega una gran varietat de moviments i estils artístics, ja que podem trobar des de quadres, litografies d’Antoni Miró o art pop de Gordillo, o una carta manuscrita de Miguel Hernández de quan estava en la presó.

A més, durant la visita de l’exposició sonarà música de Paco Ibáñez, Ovidi Montllor o Serrat, entre altres.

Per al Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, recuperar la memòria és una activitat sociocultural, per això volen donar-li un caràcter transversal, i amb aquesta exposició es vol mostrar la capacitat que tenen les Arts plàstiques per a fer pensar.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *