lasarga subscriutegrat

Creix un 1728% el nombre de vehicles híbrids bonificats en Alcoi

Aquests cotxes tenen una bonificació en l'impost de circulació del 75% en el primer any i del 50% a partir del segon

L’adquisició de vehicles híbrids bonificats ha augmentat en Alcoi un 1728% en la ciutat d’Alcoi. I és que, en 2016 sols hi havia 7 cotxes d’aquest tipus, i ara, en 2020 la xifra és de 128, sense haver finalitzat l’any.

Les persones que tenen aquests transports elèctrics o híbrids tenen una bonificació en l’impost de circulació del 75% en el primer any i del 50% a partir del segon.

Des del Govern Local estan treballant en la reducció de la contaminació i de les emissions de CO₂, i per a complir amb aquests objectius s’estan realitzant diferents accions, com per exemple, les bonificacions en les ordenances fiscals.

Segons ha destacat la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó: “Per al nostre Govern la sostenibilitat és un element clau, treballem per la transició ecològica de forma transversal des de totes les regidories perquè és un objectiu comú”.

A més ha assenyalat que encara que és un any difícil, la xifra de vehicles híbrids a Alcoi s’ha duplicat: “Això demostra que la ciutadania també està cada vegada més conscienciada. Nosaltres seguirem treballant per millorar la sostenibilitat perquè no només millorem la nostra qualitat de vida, també pensem en l’Alcoi del demà”.

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 4’5 milions d’euros en l’estratègia de descarbonització energètica i busca complir amb els objectius marcats a la Unió Europea per a l’any 2030 de reducció d’emissions.

En els últims quatre anys, s’han invertit a Alcoi 360.000 euros en plantes fotovoltaiques que han aconseguit una producció d’energia verda de més de 300.000 kw anuals.

Per als pròxims tres anys està previst invertir 2’5 milions més per a continuar fent accions d’aquest tipus.

Amb les mesures aplicades en aquests quatre anys, s’ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 euros, reduint 1.000 Tm d’emissions de CO₂.

A més, també s’ha canviat llumenària en aquests anys, amb una inversió de 800.000 euros, i per als pròxims tres anys, hi haurà un pressupost de 2 milions d’euros per a millorar l’eficiència energètica a través del canvi de lluminàries led o fer una gestió intel·ligent per a reduir el consum i les emissions.

El govern municipal també va acordar bonificar els impostos d’activitats econòmiques, construccions, instal·lacions i Obres i l’IBI a aquells que aposten per energies sostenibles.

Dins de les línies estratègiques del pla director Smart City s’han col·locat a més de les 17 instal·lacions fotovoltaiques en edificis municipals, una desena de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La Brigada d’Obres va adquirir vehicles elèctrics, la flota de l’empresa que fa el servei de neteja i recollida de residus també ha incorporat molts vehicles elèctrics, i la Policia Local també s’ha beneficiat de dos cotxes híbrids. D’aquesta manera es busca fomentar la mobilitat sostenible.

Amb la compra d’un cotxe d’aquestes característiques des de l’Ajuntament, juntament amb la Generalitat Valenciana s’han dut a terme subvencions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *