foradia cdturisme

La Baixada del Riu Bullent dóna inici als Carnestoltes de Pego

Pego donarà l'inici el dissabte 15 de febrer a una de les seues festes més populars. Les activitats duraran fins al dia 22 d'aquest mes

Els Carnestoltes és una de les festes més populars i importants de la localitat de Pego, i ja des del dia 15 de febrer comença una setmana carregada d’activitats.

A les 13h del dissabte 15 de febrer, se celebrarà el primer dels actes. Es tracta de la Baixada del Riu Bullent, a on baixaran divertides barques que estan elaborades de diferents materials, en les quals els seus passatgers aniran disfressats. L’Ajuntament de Pego convida a tots els pegolins I a la gent d’altres municipis a què participen en aquesta festa, però, amb una condició, tots han d’anar disfressats. Per tal de participar cal fer una inscripció i presentar-la a l’Ajuntament.

Els més menuts també tenen el seu espai dins dels carnestoltes de Pego, I és que ja per al 15 de febrer tenen preparat a la Casa de Cultura un contacontes “La Vella Quaresma”, que seguirà amb el taller “Fem un teatrí de titelles carnestoltianes”.

Durant la setmana del 17 al 21 de febrer se celebrarà la Setmana a l’inrevés, i cada dia eixirà a la vesprada a la Plaça de l’Ajuntament “La Reina Carnestoltes”, per a preparar cada dia una disfressa.

En la vesprada del 21 de febrer, els pegolins més menuts, es realitzarà la 4a Festa de l’Enfarinada.

El dia gran d’aquesta festa arribarà el dia 22 de febrer. Pel matí començarà el carnestoltes infantil, i es realitzarà una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament. A la vesprada, a les 19h, tindrà lloc el Festival d’Arts Escèniques, aquesta activitat ja està més dirigida a un públic adult.

La festa continuarà durant tota la nit, i la desfilada per a tots els públics serà a les 00:00h. Al llarg de la nit hi haurà dos punts de música a Pego: a la Plaça Antic Regne de València, i un altre a la Replaceta.

Font: Redacción./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *