foradia subscriutegrat

Els més menuts i menudes demostren el seu interés per millorar Pego

Això s'ha demostrat al Primer Consell Local d'Infància i Adolescència celebrat a la ciutat, en el qual han participat set xiquets i xiquetes representants dels centres educatius del poble

Els xiquets i xiquetes pegolins han demostrat el seu interés per a millorar la seua localitat, amb la seua participació al Primer Consell Local d’Infància, que va celebrar-se a la Casa de Cultura el dissabte passat. A aquesta cita van assistir set representants dels centres educatius del poble, i des de la corporació municipal van poder conéixer de primera mà quines són les opinions, necessitats i inquietuds de la població infantil i adolescent de Pego.

Un dels punts que es van tractar en aquesta reunió van ser els espais naturals, i entre les peticions que es van fer van estar: la neteja del riu Bullent i dels camins, la posada en marxa de les barquetes per a poder fer excursions pels rius, i a més a més, van fer una crida als arrossers perquè quan lleven l’aigua dels camps de cultiu no deixen tots els peixos morts.

L’oci va ser una altra demanda, i en aquest apartat les propostes van ser fer cinema d’estiu “bé al Teatre Victòria o al carrer cada dissabte a un barri”, van comentar. També es va demanar la recuperació de competicions esportives locals entre les escoles, o la renovació d’alguns elements com les porteries de futbol, o la il·luminació. A més, també han apuntat la necessitat de millorar la seguretat als parcs infantils, o la instal·lació de banys públics. Finalment, van sol·licitar que es condicionen els espais per a gaudir de jocs de taula i virtuals, i crear un ‘jumping’.

Per als xiquets i xiquetes de Pego, també és important el manteniment dels seus carrers, i van demanar més papereres perquè la gent no embrute, o llevar els grafitis fets sense permís, i poder crear un espai per a fer-los de forma controlada.

La música va quedar clar que és un dels interessos d’aquesta part de la societat, i per això, van proposar crear un club o espai de col·laboració amb l’escola de música, amb l’objectiu d’ajudar a la gent que no es pot permetre un instrument.

Els representants del consistori de Pego van prendre nota d’aquests suggeriments, i van qualificar la funció d’aquest nou Consell com “un canal de comunicació directa entre l’Ajuntament i els més menuts. Ara ja sabem les vostres necessitats i anem a treballar per a fer-les realitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *