foradia pressupostparticipatiualcoi

11 persones reben el diploma de “Comprensió de la Societat Valenciana” a Alcoi

Aquesta formació és una de les tasques que realitza l'oficina PANGEA que ha treballat amb més de 700 persones durant l'any 2019

Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives, ha fet entrega del diploma “Comprensió de la Societat Valenciana” a 11 persones provinents de diferents països. Es tracta d’una formació voluntària que ofereix la Generalitat Valenciana per a fomentar la integració de la gent que arriba a Alcoi. A més a més, també reben orientació jurídica.

L’oficina PANGEA és l’encarregada de fer aquest curs, i al llarg de l’any 2019 han treballat amb 723 persones que eres d’altres comunitats autònomes, o d’altres països.

Segons les dades de població d’Alcoi, un 30% dels habitants han nascut fora de la ciutat, és a dir, unes 13.000 persones. Un 21’28% són d’altres parts d’Espanya. 4.504 persones són nascudes fora del país, i hi ha registrades persones provinents de Marroc, Equador, Romania, Bulgària, Colòmbia, França, Argentina, Xina, o Pakistan, entre altres.

Aranza de Gracia ha explicat que: “Alcoi és, des de fa segles, un municipi que ha atret persones de diferents procedències i ho continuem fent, oferint-los l’ajuda necessària. Són més els que venen que els que se’n van, i per a tots els que arriben, comptem amb l’oficina PANGEA que ofereix informació, formació i assessorament. Durant 2019, en l’oficina s’han fet més de .1300 actuacions que han ajudat a més de 720 persones, tant espanyoles com nascuts a altres països. Seguim treballant per millorar Alcoi i seguir sent eixa ciutat solidària i acollidora de la qual ens sentim profundament orgullosos“, i ha felicitat les 11 persones que han aconseguit el seu diploma.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *