lasarga subscriute elgrat

S’inicia el procediment d’expropiació de la Fàbrica Els Solers

L'Ajuntament d'Alcoi ja disposa del 93'65% de la propietat, un 5'5% correspon a una herència de 1932 i l'altre 0'79% a una altra de 2019

L’Ajuntament d’Alcoi ha iniciat el procediment per a l’expropiació del 6’35% de la Fàbrica de Els Solers-Molí de Ferro, que encara no és propietat del consistori.

Aquest immoble és un antic molí paperer que es va reedificar al segle XIX sobre l’antic molí fariner, i tot el conjunt pertany a les ‘Fàbriques de Primera Aigua’.

Ja durant l’any 2006 l’Ajuntament va adquirir el 93’65% de la propietat, ja que l’edifici es trobava en un estat molt deficient de conservació, I l’Institut de Patrimoni Històric Espanyol del Ministeri de Cultura va portar a terme unes actuacions de consolidació de l’estructura i renovació de la coberta.

Ara aquest immoble necessita una actuació per tal d’evitar la seua deterioració definitiva, treballant sobre la seua estructura i donant-li un ús, per així evitar també accions vandàliques.

Lorena Zamorano, regidora de Patrimoni Històric ha assenyalat que: “Finalment hem hagut d’iniciar l’expropiació davant la impossibilitat d’obtenir acord amb els nombrosos propietaris en el que està repartit eixe 5% que ve d’herències del passat, són molts hereus amb els quals no ha sigut possible en molts casos ni trobar-los, i en altres ni arribar a acords

L’Ajuntament portarà avant el projecte de rehabilitació de la Fàbrica de Solers. Amb aquests treballs es pretén convertir aquest paratge natural en un referent cultural i turístic sobre els orígens de la industrialització d’Alcoi.

Aquesta primera fase inclou la rehabilitació de la fàbrica i la dotació de Centre d’Interpretació, amb els últims recursos tecnològics, apostant per la realitat virtual com a eina de recreació dels inicis de la indústria al País Valencià i a Espanya. La segona fase comportarà la rehabilitació del ‘Molí Vell del Ferro’, la cúpula de l’aqüífer del Molinar i la recuperació de la xarxa hidràulica de les primeres aigües.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *