foradia subscriutegrat

S’obri el procés de licitació per a l’obra de consolidació del Molinar

La Generalitat Valenciana ha publicat les bases perquè les empreses que vulguen dur a terme aquesta actuació es puguen presentar

La Generalitat Valenciana ja ha publicat les bases perquè es presenten les empreses que vulguen optar a dur a terme l’obra de consolidació de les fàbriques de primera aigua, xarxa hidràulica i brollador del Molinar.

Les actuacions que pretenen dur-se a terme són les recollides en el projecte que va encarregar l’Ajuntament d’Alcoi, i que va redactar l’arquitecte Ciro Manuel Vidal Climent, en març de 2020, en aquesta àrea que va ser declarada Bé d’Interés Cultural, i que té immobles de categoria de Béns de Rellevància Local, amb la categoria de Conjunt Històric.

El contracte té un valor estimat de 305.838 euros, i s’espera que el termini d’execució siga de 315 dies. Les empreses interessades podran presentar les seues ofertes fins al dia 14 d’octubre.

En l’actuació que es farà sobre la xarxa hidràulica, el projecte contempla la construcció d’un primer assut amb diverses comportes per a permetre el flux normal d’aigua en l’època de pluges, així com la reconstrucció del tram de séquia després del divisor del cabal. També es vol retornar al pont la seua condició d’aqüeducte, però sense impedir el pas de persones, com està actualment.

Pel que fa al Molí Nou de Ferro, a causa de la gran volumetria de l’edifici original, no té cabuda una reconstrucció completa d’aquest, i per això el projecte se centra en les testeres Nord i Sud, ja que són els cossos que han conservat l’altura original a causa de la fortalesa de les cantonades construïdes amb carreu. La consolidació prevista en el Molí Nou, vindrà referida al desenrunament, reconstrucció de voltes i reforç de nivell de voltes i de murs perimetrals.

La regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, ha explicat que: “El BIC del Molinar, la posta en valor tant del paratge com de l’arqueologia industrial testimoni de l’origen industrial del nostre municipi i del País Valencià, és una prioritat del nostre govern. Fa anys que estem treballant en aquest sentit, i els projectes ja comencen a fer-se realitat. Aquesta primera fase, gràcies al suport de la Conselleria de Cultura, que finançarà la totalitat de les obres. Per a la resta de fases s’està treballant conjuntament amb l’administració autonòmica per aconseguir finançament que ens ajude a dur-les endavant i en poc temps poder comptar amb un centre d’interpretació de la indústria en la nostra ciutat”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *