foradia pressupostparticipatiualcoi

Ontinyent demana traslladar les restes dels afusellats a Paterna

Des de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d'Ontinyent s'ha demanat col·laboració a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

La presidenta de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha demanat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies la col·laboració per a poder traslladar les restes de 5 ontinyentins afusellats a Paterna en 1940 i que en 2017 van ser exhumats d’una fossa al cementeri d’aquesta localitat.

A més a més, durant la reunió que va tindre la comissió es va abordar el tema de la participació d’Ontinyent al projecte “Les Pedres de la Memòria”, en el qual la localitat li farà homenatge als ontinyentins assassinats als camps de concentració nazis. Aquest record es farà amb la instal·lació de llambordes amb els seus noms.

També es va plantejar una nova visita d’estudiants d’Ontinyent al camp de concentració de Mauthausen-Gusen, després de l’experiència tan positiva que van viure en 2019 dins del “Programa Memòria: Convivència Democràtica”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *