foradia subscriutegrat

Quico Pi de la Serra torna a Bellreguard de la mà del Barnasants

Quico Pi de la Serra (1942), recordava que feia 40 anys havia actuat en els ‘Aplecs’ que se celebraven a Bellreguard

Bellreguard va acollir el concert del cantautor i guitarrista Quico Pi de la Serra. El nombrós públic assistent, la nit del dissabte passat  22 de febrer a la Casa de Cultura, va gaudir de debò del cantautor català, que va cantar un ampli repertori replet de cançons de la seva trajectoria en el món de la música.  

Quico Pi de la Serra (1942), recordava que feia 40 anys havia actuat en els ‘Aplecs’ que se celebraven a Bellreguard en els anys vuitanta i, dels quals guarda encara molts bons records. Representant de la Nova Cançó i que va formar part d’Els Setze Jutges, actualment continua component cançons amb la laboriositat dels artesans. 

Pi de la Serra manté els ulls ben oberts per denunciar, i dir les coses pel seu nom, “les cançons que faig a un li serviran per plorar, a l’altre per follar, a l’altre per riure o per dormir, i aquesta espècie d’incògnita m’agrada. Però aquí també entra la neurosi de l’artista de creure que és un escollit, que fa una cosa extraordinària. En això que estàs fent ets tan important tu com el tècnic, com el públic.”

Sumant-se al projecte cultural BarnaSants la població de la Safor aquest és el primer dels tres concerts que acollirà al llarg d’aquest any. És una inversió en qualitat, que transcendeix les dècades sense perdre vigència, la cançó d’autor, com el teatre o el cinema d’autor, és una aposta per la cultura.

BarnaSants, que enguany compleix 25 anys, va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la Nova Cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera en que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar la transmissió.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *