foradia subscriutegrat

Bellreguard inaugura els concerts del Barnasants al País Valencià

Pep Gimeno ‘Botifarra’ serà l'artista que obrirà el festival el dia 4 de febrer. A banda, aquest cartell està format també per Albert Pla i la rondalla Va de Dones

Des del mes de febrer fins a maig, el Projecte de Cultura en Xarxa, el festival de música Barnasants de cançó d’autor estarà en marxa per tots els territoris de parla catalana. A la comarca de la Safor, la localitat de Bellreguard serà l’encarregada d’acollir tres concerts molt especials.

El primer d’ells tindrà lloc el dia 4 de febrer. Aquest a més, serà el que inaugurarà el festival al País Valencià. Bellreguard comptarà amb la presència d’un dels grans de la música de la nostra terra, Pep Gimeno ‘El Botifarra’. El xativí ve de presentar el seu darrer treball al Teatre de les Arts de València, amb un èxit absolut. El regidor de Cultura de la localitat, Juanjo Giner, ha comentat que ja quasi no queden entrades per a aquest concert, I ha volgut animar a la gent a poder gaudir de la música del Botifarra.

El següent dels concerts dins del festival Barnasants tindrà lloc el dia 11 de març, i també estarà protagonitzat per un gran artista. En aquest cas es tracta del català Albert Pla. “És un cantant que costa veure per la comarca, i també pel País Valencià, i afortunadament podrem gaudir d’un concert molt íntim, en el qual interpretarà cançons històriques, i a més a més, ja sabem com és ell, que és un personatge que també teatralitza. És un artista polivalent que ho donarà tot en el concert”.

Finalment, el Barnasants s’acomiadarà de Bellreguard fins a futures edicions amb l’actuació de la rondalla ‘Va de Dones’. Aquest últim concert tindrà lloc el dia 29 d’abril, i també serà molt especial, ja que s’aprofitarà l’ocasió per a poder celebrar la Diada del País Valencià, que se celebra el dia 25 d’abril. L’edil de Cultura ha assenyalat que durant aquest dissabte hi haurà moltes activitats, i que per a aquest concert no s’ha d’adquirir entrades, ja que es realitzarà en obert.

Bellreguard és una localitat que sempre participa en aquest festival de cançó d’autor, i segons explica Giner, tant el municipi com el Barnasants comparteixen línia de treball, ideològica i la mateixa forma de veure el món cultural: “Entenem que el Barnasants és un projecte compartit, un projecte en xarxa, un projecte confederat, que entén la música com una eina de transformació social. I així ho entenem també des de l’Ajuntament, que la cultura a més de ser un espai d’oci i per a relacionar-nos, és també una ferramenta per a canviar la societat. Tots els concerts que portem estan pensats i treballats, i els hem parlat amb Pere Camps, que és el coordinador del festival, i amb Pau Alabajos, coordinador a escala del País Valencià. És un treball conjunt, i això ens motiva. Ens tenim tots molt en compte, i parlem i debatem perquè cada any programem el que pensem que és el més idoni per al nostre poble”.

Sobre aquesta edició Juanjo Giner afegeix que: “Continuem amb el mateix nombre de concerts, però, enguany, al ser el concert inaugural, amb el Botifarra, tindrem més ressò. També portem un artista com Albert Pla. Pense que en un poble menut com és Bellreguard, és més complicat tindre artistes d’aquest nivell, i gràcies al Barnasants ha sigut possible”.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *