foradia subscriutegrat

Sanitat confirma 195 nous positius en 24 hores al territori valencià, la qual cosa eleva a 921 els casos de coronavirus

En la residència de majors d'Alcoi hi ha en aquests moments aïllades i amb símptomes 58 persones usuàries i 10 persones de la plantilla.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana i hi ha 195 nous casos positius, que eleven a 921 el total de casos positius, dels quals 299 es troben hospitalitzats.

Dels 195 nous casos positius, 5 es troben a la província de Castelló, 45 a la província d’Alacant i 145 en la de València. De tots ells, 87 són homes i 108 són dones.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 59 a la província de Castelló (21 hospitalitzats i 3 en l’UCI), 338 a la província d’Alacant (125 hospitalitzats i 24 en l’UCI) i 522 a la província de València (153 hospitalitzats i 32 en l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seves dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu és de 115.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 24 defuncions en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 12 en la de València i 11 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20.00 hores d’ahir, s’han donat un total de 19 altes, és a dir, 19 persones s’han curat: 1 a la província de Castelló, 7 en la d’Alacant i 11 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 5.341. A més, en el número 900 s’ha atés des de la seva posada en marxa més de 25.300 crides.

Situació en les residències de majors

Ana Barceló ha actualitzat també la situació dels brots de coronavirus que s’han produït en dues residències de majors en la Comunitat Valenciana.

En la residència de majors d’Alcoi hi ha en aquests moments aïllades i amb símptomes 58 persones usuàries i 10 persones de la plantilla. També hi ha 10 d’elles controlades per la Unitat d’Hospitalització a domicili en la mateixa residència. No hi ha persones hospitalitzades. El departament de salut també està controlant la residència i l’ha reforçat amb dues infermeres per torn, dos auxiliars per torn i un metge.

Per altra banda, en la residència de Torrent hi ha en aquests moments 57 casos positius, 6 d’ells ingressats en un hospital. A més, 34 treballadors han donat positiu també en les proves de coronavirus. Tots es troben estables. El departament de salut està controlant ja la residència, que s’ha reforçat amb 20 professionals d’Infermeria, 34 tècnics i tècniques en cures auxiliars i 2 metges.

S’obre la bossa per a professionals jubilats i titulats sense especialitat

La consellera de Sanitat ha anunciat que, a partir d’aquest divendres, 20 de març, estarà oberta la borsa de treball perquè tots aquells professionals sanitaris jubilats o titulats, encara que manquen d’especialitat, que desitgen ajudar a combatre el coronavirus, puguen fer-ho.

“Necessitem tota la col·laboració i ajuda possible en aquesta batalla que estem lliurant tots contra el coronavirus”, apuntava Barceló.

Per això, aquest divendres es publicarà la corresponent resolució i estarà habilitada la inscripció, que podrà realitzar-se a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

D’altra banda, la consellera ha explicat que aquest dimecres, 18 de març, es va eliminar la caducitat de les targetes sanitàries que vencien en els pròxims dies (més de 6.000 caducitats programades), perquè no sigui necessari acudir a renovar les targetes SIP, amb la finalitat d’evitar així els desplaçaments. Aquesta anul·lació tindrà la durada de dos mesos, però serà ampliable el temps que es necessite.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *