foradia cdturisme

FEDAC i la Cambra de Comerç d’Alcoi valoren positivament les mesures del Govern Central

També demanen major claredat i ser més concrets pel que fa al procediment i per a la gestió d'ajudes

La Federació d’Empreses de les comarques de l’Alcoià i El Comtat (FEDAC), juntament amb la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi, han valorat positivament les mesures que ha anunciat el govern d’Espanya, a conseqüència de la crisi del coronavirus.

Segons Natxo Gómez, president de FEDAC, ha felicitat la decisió d’assumir per part de l’Estat el cost dels ERTES. Gómez ha destacat que: “És una mesura important perquè promou l’aïllament de les persones a les seues cases durant aquests dies evitant el contagi. A més, així les persones treballadores no perdran el seu treball i podran tornar quan la situació estiga normalitzada. També és important perquè les empreses s’alliberen d’un cost econòmic important“.

Perquè aquesta mesura siga perfecta, des de FEDAC i la Cambra de Comerç d’Alcoi, consideren que hauria de ser amb caràcter retroactiu, almenys des del passat dilluns, ja que hi ha persones que han patit aquestes conseqüències, i deurien tindre les mateixes oportunitats que les que van sofrir un ERTE a partir del dimecres.

A més a més, des d’aquestes dos institucions reclamen que des del Govern Central s’hauria de donar major concreció respecte al procediment per a tramitar aquestes ajudes i compensacions. “Seria molt important que cada acció quedara molt bé explicada pel que fa a directrius, organismes tramitadors, formularis o terminis. No sabem si les ajudes les aportaran els bancs que, estan tancats o saturats. Sense comptar en què no es pot eixir de casa si no és necessari”, han argumentat Natxo Gómez i Pablo de Gracia, portaveus d’aquestes entitats.

Per a FEDAC i la Cambra d’Alcoi són molt importants els autònoms i les PYMES, és per això que sol·liciten que, almenys, durant els pitjors mesos de la crisi, s’allibere el pagament de la quota a tots ells sense distinció, ja que el concepte “pèrdues severes” és molt relatiu i ambigu. FEDAC també reclama que les moratòries del pagament de les lletres i hipoteques haurien d’aplicar-se a tota classe d’empreses sense distincions, i que s’hauria d’estudiar eximir del pagament de l’IVA a les famílies i empreses en gastos tan importants durant el confinament com l’electricitat, el gas o l’aigua.

Per la seua part, la Cambra de Comerç celebra les ajudes per als sectors d’exportacions i importacions. Segons Gracia “en un mercat global, afavorir la venda a l’exterior i l’arribada de components i matèries primes des d’altres països és vital per al desenvolupament de la nostra economia“.

En quant a la indústria, com ja sabem, aquestes dos comarques són principalment industrials, i és per això que consideren molt beneficiós la mesura dels ERTES per a les indústries que patisquen un desens de la seua producció.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *