foradia pressupostparticipatiualcoi

Rosa García “El més important és que el benefici se l’emporte la ciutat”

Entrevista a la portaveu de Ciutadans Alcoi que ens ha visitat a la redacció

Rosa García és la portaveu del grup Ciutadans Alcoi des de les passades eleccions, i ara, ha visitat la nostra redacció per a contar-nos com valora els primers mesos de legislatura del govern local i, també, de forma personal.

– Quin balanç fas als primers mesos de legislatura del govern municipal?

Nosaltres el balanç que fem no pot ser positiu. Al nostre judici és negatiu perquè són més de 8 anys d’aquest govern socialista, en el que trobem que la ciutat està estancada. Hi ha grans problemes, i reiteratius de la ciutat que no s’han resolt. Com per exemple, encara tenim una taxa d’atur molt elevada i no hi ha un creixement demogràfic digne de consideració. Pareix ridícul quan fa pocs mesos, el mateix alcalde va anunciar que havíem augmentat la població, i va ser un repunt puntual d’unes 20 persones. Pareix un poc de broma, i crec que açò és un mal símptoma per a diagnosticar l’estat de la ciutat. Nosaltres som escèptics pel que fa a la capacitat d’aquest govern per tal de solucionar el tema de sol industrial, que és un dels temes més preocupants de la ciutat, per ser una qüestió determinant per al creixement econòmic de la ciutat, que necessitem tant. Si de cas, en descàrrec del govern, la seua gestió ha estat condicionada per la gestió dels governs de la Generalitat i des d’Espanya, i a més, tenen una herència del govern del Partit Popular que tampoc els ha beneficiat. Per a finalitzar, un problema que tenen els governs locals, és la regla de límit de despesa, que aquest any es flexibilitza però, que ha sigut molt dur, i esperem que aquesta flexibilització dels ajuntaments es note en l’execució de projectes.

– Durant la campanya en Cs Alcoi vau passar per moments de tensió, quina és la situació ara mateix?

Aquest tipus de coses sempre passen dins dels partits quan hi ha un canvi. A Ciutadans li va interessar que isquera fora. No va haver-hi res que no es done en altres partits. Actualment la situació molt bé, estem treballant en l’Ajuntament, som dos regidors i el nostre secretari municipal i estem treballant realment bé i amb consens, i a més, jo sóc l’enllaç municipal amb la Junta Directiva, per això tenim una relació molt estreta.

– Per als pressupostos, Cs vau facilitar que s’aprovaren amb la vostra abstenció, i vas argumentar que no volíeu bloquejar la situació. A l’àmbit nacional o de Pais Valencià no passa el mateix, quina és la diferència?

El partit Ciutadans si es diferència d’alguna cosa respecte a la resta, és que tenim un discurs únic. Per això els votants poden estar tranquils, perquè el que es diu en una comunitat autònoma es diu en la següent, i no anem a canviar, ara bé, altra cosa és que políticament es considere que si els pressupostos ja van a eixir, pots posicionar-te per a donar una mostra de la teua política, perquè ja van a eixir. En el cas de la Generalitat, no necessitaven a ningú perquè ja tenen el Pacte del Botànic II, i ja és suficient, quina és l’única manera de mostrar la teua posició política? Votar en contra i poder reflectir-ho als teus discursos als plenaris. És cert que des de Podem han escenificat que volen estar de la mà del govern local perquè ja es dóna aquesta circumstància al govern central i a la Generalitat, i no estàvem segurs, per això vam decidir des del grup municipal que el primer any no hi ha res fet, aleshores li has de donar la confiança, i ho vaig dir al plenari, que és una situació prestada, no sabem que passarà l’any que ve. Vam parlar amb el govern local, i es van aconseguir coses, de les quals estem molt orgullosos, ja que la forma de treballar és eixa, el més important és que el benefici se l’emporte la ciutat, per això vam votar amb abstenció, però, si no es reflecteix, s’ho plantejarem per al pròxim. És un prestam.

– Els resultats de les eleccions de l’any passat va ser pitjor de l’esperat. Que heu de fer per a recuperar la confiança de la gent?

Rosa García./

Jo crec que la situació que es dóna a escala nacional en el partit es reflecteixen molt en la política local. Jo crec que Ciutadans no va tindre una bona estratègia en aquell moment i s’ha de agrair que l’expresident del partit, Albert Rivera, tinguera eixe gest.

Nosaltres teníem una estratègia molt clara que era ser un partit de centre, un partit que pot parlar amb tots els partits que estan polaritzats, amb el desig de poder entendre’ns als dos costats i no pactar per tindre més afinitat política, sinó perquè portaren les nostres polítiques a un lloc o a un altre. En el moment en el qual es dóna la sensació que això es perd, la gent entén que no estem complint amb el que havíem dit, i que hem de fer? Tornar al centre i a pactar polítiques, no fer polítiques, sinó pactar polítiques puntuals.

– Això anava a preguntar-te, si creus que l’eixida d’Albert Rivera perjudicarà o beneficiarà.

Jo crec que va a beneficiar. En primer lloc perquè ha demostrat que quan ell deia en el seu discurs que el que és important era el país, i no ell, doncs ho va demostrar. Crec que és la primera vegada que hi ha una dimissió per uns resultats roïns. Això demostra la capacitat i generositat que té Albert Rivera de tractar la política amb majúscules. Però, no solament va ser Albert Rivera, molts dels companys que van donar suport aquesta línia política també van dimitir, i això és impensable en altres partits. Per això jo estic molt orgullosa i sobre tot estic molt contenta pel suport que ha rebut Inés i que crec que ha portat al partit on es mereix.

– Ara anava a celebrar-se el Congrés Nacional del Partit, que pots comentar-nos al respecte?

Durant el cap de setmana anàvem a tindre Congrés, però finalment queda ajornat. Allí anàvem a aprovar els estatuts i les línies del partit, però amb el tema del coronavirus… Però, sí que s’ha avançat i s’han realitzat les votacions internes i per moltíssims vots de diferència, Inés Arrimadas és la nostra presidenta. Així que en poc s’unirà el seu equip i es proclamarà oficialment el seu càrrec, i ja farem el Congrés. Estic molt contenta personalment de que Toni Cantó estiga dins de la directiva d’Inés Arrimadas. Ell i Maria Muñoz, que són els nostres dos representants de la Comunitat Valenciana.

– A partir d’ara quines són les propostes i objectius marcats per Ciutadans per al que queda de legislatura?

Els mateixos que tenim des del principi, que és que amb el nostre treball puguem aconseguir que el govern ens faça cas, en el que pensem que és bo per a Alcoi, i vagen acceptant les nostres propostes, però no sols acceptant, perquè en el temps que portem, portem una llarga llista de propostes aprovades, però que no es veuen reflectides després. Ara que ja han passat varios mesos, anem a començar a fer un seguiment perquè es realitze tot el que se’ns va aprovar en plenaris i en comissions, perquè totes aquestes propostes es duen a terme.

– Per a finalitzar, quina valoració personal fas d’aquests primers mesos?

Estic satisfeta, perquè s’ha de tindre en compte que vam entrar un equip totalment nou, sense experiència els meus dos companys, i jo sense experiència en política local. Hem tingut un període d’adaptació, però ara estem molt còmodes. Crec que estem treballant bé a tots els nivells i quan tu estàs a gust i ja domines l’escenari, l’idioma local, a partir d’aquest moment pots fer que les coses siguen més fàcils i ràpides, incidint més en el que es necessita.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *