foradia subscriutegrat

Toni Francés: “Alcoi és una ciutat solidària i ho estem demostrant una vegada més”

Parlem amb Toni Francés, alcalde d’Alcoi, en un dels moments més complicats d’aquesta legislatura, que encara no ha complit el seu primer any

Des de El Grat/lesmuntanyes hem contactat amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, per tal de parlar amb ell sobre aquesta crisi sanitària.

No és un moment fàcil per a cap polític d’aquest país. Com ell mateix indica, “ningú està preparat per a una situació així”. I és que té raó, aquesta crisi sanitària, és un fet històric, sense precedents, i hem d’aprendre del que està passant per tal de millorar. 

  • Hola, bon dia Toni. En primer lloc ens agradaria saber si ens pots oferir xifres més específiques, perquè ja coneixem les que acaba de donar la consellera de Sanitat, però són molt generals.

No tenim, les úniques que tenim són les que dóna la consellera.

  • Però s’està demanant que vos faciliten aquestes dades?

No, perquè això ho marquen els protocols, i jo crec que totes les autonomies estan donant dades segregades, perquè entenc que en moments com aquests és la millor manera de fer-ho, i per tant nosaltres donem suport a la política comunicativa que està seguint la conselleria.

  • Quan es va anunciar l’estat d’alarma, hi havia els recursos necessaris a Alcoi per a dur-lo a terme? Però, ja no sols sanitaris, també administratius. S’han hagut d’ampliar en algun ampliar en algun cas?

Jo crec que ningú està preparat mai per a una situació com la que estem vivint, ja que no s’ha produït mai en la nostra història recent, i aquesta situació ha desbordat qualsevol previsió.

  • Està clar que aquesta crisi afectarà l’economia de tot el món, però com afectarà Alcoi específicament i Quines mesures es prendran des de l’Ajuntament?

Específicament… Jo crec que afectarà igual en totes les ciutats, no hi haurà una incidència diferent ací en Alcoi, i les mesures han de ser de caràcter general, perquè aquesta crisi econòmica que està provocant la crisi sanitària es puga superar al més prompte possible, amb estímuls econòmics i sobretot actuant des del Govern d’Europa, el d’Espanya i la Generalitat Valenciana. I després nosaltres, evidentment, prendrem també, a partir d’aquestes mesures, aquelles que considerem que puguen ajudar a superar aquesta situació.

  • Preocupa molt el que està passant a la residència Domus Vi ací en Alcoi, creus que ha sigut una mala gestió de la sanitat privada? S’hauria de aprofitar el que està passant per a valorar més positivament els serveis públics que s’ofereixen? En aquest cas la sanitat.

Si una cosa estem aprenent amb aquesta crisi, és que fa falta un sistema públic fort amb recursos i capacitat per a respondre a la ciutadania. Ara es veu que fa falta que l’Estat puga tindre recursos, i això requereix evidentment, pagar impostos, apostar pels serveis públics i per un estat fort i amb capacitat de resposta. I això és per a tots els nivells.

Concretament el que ha passat en Domus Vi, ara quan passe aquesta situació caldrà investigar, analitzar i saber que ha passat i per què ha ocorregut i si s’ha fet alguna cosa que no deuria o si és una mala gestió, doncs assumir les mesures necessàries perquè no torne a passar.

  • Des de l’Ajuntament prendreu alguna mesura o fareu alguna cosa?

En aquest cas, com ja s’ha anunciat, la Fiscalia en aquests casos actuarà i investigarà i la Conselleria de Polítiques Inclusives, que és la responsable de la supervisió i el control d’aquests centres, estic segur que començarà les comprovacions i investigacions que pertoquen.

  • La gent està mostrant el seu costat més solidari, són moltes les donacions que està fent la població, i moltes entitats, i està mostrant el seu costat més humà, tu com veus aquesta resposta per part de la ciutadania i quin missatge els donaries?

Alcoi és una ciutat que sempre respon. És una ciutat solidària i ho estem demostrant una vegada més amb la resposta que estem veent per part de la ciutadania i primer que res, individualment de cada u de nosaltres, som responsables a l’hora de complir les normes, i les restriccions que s’han anat imposant, Alcoi està donant exemple i demanem que continue així, perquè encara ens queden setmanes per davant amb eixes mesures de prevenció i amb el confinament.

I també agrair a tots els gestos de solidaritat, són moltíssims els oferiments que estan arribant a l’Ajuntament i que estem coordinant tota aquesta solidaritat, i en moments com aquests, a pesar de les dificultats i de tots els problemes, estem orgullosos d’un poble que sempre respon i es mostra solidari i amb ganes d’ajudar als demés.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *