foradia barnasants

Ximo Puig anuncia ajudes de fins a 1.500 euros als autònoms

Aquestes ajudes seran immediates i directes i es rebran depenent del grau de paralització de l'activitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha anunciat que els autònoms podran rebre ajudes directes i immediates per tal de fer front a “qüestions bàsiques” relacionades amb la seua activitat.

Aquestes ajudes aniran des dels 750 euros fins als 1.500 segons si hi ha hagut paralització parcial o total de la seua activitat.

Segons Puig, amb aquestes ajudes i les que s’aniran sumant durant la pròxima setmana “es complementen espais que havien quedat sense una resposta inicial“.

Entre les mesures que s’han avançat està una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupat per professionals per compte propi i microempreses localitzades al País Valencià, dotat amb 60 milions d’euros. D’aquesta manera es donarà liquiditat a aquests col·lectius, que podran rebre fins a 750.000 euros a un tipus d’interès del 0%, amb carència de 2 anys, sense comissió d’apertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR)

A més a més, s’implementarà una línia d’avals de la SGR per a permetre a les empreses l’accés a línies de finançament d’entitats financeres, així com la millora de la seua capacitat de negociació d’òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera en la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig també ha explicat que hi ha moltes empreses i sectors que han vist reduïda de forma dràstica la seua activitat. Per aquest motiu, s’ha demanat al Govern Central que es faça una interpretació amplia perquè aquestes empreses puguen aplicar la “causa de força major” i no es queden al marge de les ajudes contemplades contra el coronavirus.

També s’ha avançat un conjunt de mesures de caràcter tributari com l’ampliació dels terminis per a la presentació i el pagament d’alguns impostos com el successions i donacions, o el de transmissions i actes jurídics documentats, entre altres.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *