foradia elgrat

Reunions de dos nuclis de convivència en cases i de fins a sis persones en espais públics a partir de hui

A més, les taules dels bars i restaurants també podran ser ja de sis persones. Les mesures han entrat hui, 12 d'abril en vigor, i duraran fins al dia 25 d'aquest mes

El govern de la Generalitat Valenciana ha prorrogat durant 15 dies més la majoria de les restriccions que teníem fins al moment, però, s’ha introduït una flexibilització en les reunions socials, ja siguen en espais públics, com en habitatges, i per a les condicions de fer visites a les residències immunitzades.

Des de hui, dilluns 12 d’abril, es permetrà fer reunions a les cases de dos grups de convivents, i en l’àmbit públic, s’amplia de 4 a 6 el nombre màxim de persones que es poden reunir, la qual cosa significa que a les taules de bars i restaurants, també es podrà ampliar fins a 6 persones, i que les activitats esportives també es podran realitzar en grups de màxim 6 persones. Les visites a les residències d’ancians també tenen nous canvis.

La resta de restriccions com el toc de queda, el tancament perimetral del País Valencià, o els horaris per a comerç i hostaleria continuen sent els mateixos.

Les noves mesures estaran vigents fins al pròxim 25 d’abril.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, assegura que: “Si les dades actuals es consoliden, podrem avançar en la flexibilització de les mesures”, i ha remarcat que: “no hi haurà cap restricció un dia més de l’estrictament necessari”.

I és que, Puig defensa aquestes mesures, ja que, de totes les comunitats autònomes d’Espanya, la nostra és la que menys presència de Covid-19 té, i ha afirmat que: “no hi ha cap país d’Europa que tinga una incidència menor que la Comunitat Valenciana”.

“En sols dos dies de febrer vam perdre a més valencians que en aquestes 3 últimes setmanes”, ha assenyalat el president, que ha continuat explicant que açò s’ha aconseguit “gràcies a l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de la ciutadania, i el treball admirable de la plantilla de professionals de la Sanitat”.

Respecte al tema de la vacunació, Ximo Puig ha explicat que “s’ha arribat a les 18’4 dosis per cada 100 habitants, una posició millor que la de països del nostre entorn com França o Alemanya, i la Comunitat Valenciana, és la quarta autonomia amb més proporció de vacunes administrades, el 81%”. Tot així, el cap del Consell defensa que encara es necessiten més dosis “perquè sols la vacunació universal farà possible superar la pandèmia”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *