foradia pressupostparticipatiualcoi

El virus de la corona

Article per Sergi Rodríguez Castelló 

Cap militant o dirigent del PSOE pot explicar per què el seu partit s’ha negat a investigar els indicis de corrupció de la corona borbònica? Que els partits de dreta i extrema dreta, molt acostumats a exaltar la monarquia, vulguen mantenir la corona brillant com aquella de la bandera que enarboren, puc entendre-ho. El que no entenc és que el partit que es diu republicà vulga tapar les vergonyes del rei; això em sembla una autèntica burla a molts dels seus votants. És aquesta la democràcia per la qual han lluitat al llarg de la història? 

Sorprén que el partit socialista vulga mantenir la corona lluenta i impol·luta. Potser són raons d’Estat. Ja se sap, la merda amagada no preocupa perquè no es veu, millor ocultar sota la catifa els signes evidents de corrupció del rei emèrit Juan Carlos I de Borbó. Millor deixar-ho córrer, no alcem més polseguera. Eixe “sí senyor”, eixa reverència a una institució caduca, pretèrita, antidemocràtica i intocable és lliurar-se a tota mena d’impunitats. La monarquia per damunt de tot? A quin preu? Per què en una democràcia consolidada no poden qüestionar-se  les greus corrupcions del rei?  Es té por, a què? Que siga investigat i imputat? I? 

La justícia espanyola ja fa uns anys va estimar-se més callar davant l’escàndol de la Corina i n’arxivà la causa. Ara és la justícia Suïssa la que aporta proves d’un compte secret del Borbó amb 100 milions de dòlars donats per Aràbia Saudita. Un país, per cert, amb monarquia absoluta i que condemna a mort les persones homosexuals i que prohibeix drets humans fonamentals. Bonica amistat, doncs, digna de la més honorable corona espanyola: corrupció, màfia i milions d’euros per a benefici propi; engreixar la riquesa en lloc de destinar-la a la precarietat més absoluta dels seus súbdits: bona lliçó de noblesa. Novament és la Justícia estrangera qui posa en evidència la justícia espanyola. Una vegada més. Una darrera d’una altra.

Que la dreta i l’extrema dreta protegisquen la corrupció de la monarquia al clam d’”una, grande y libre”, crit del franquisme que aprofiten en els seus missatges, entra dins de la visió excloent de les diverses cultures i llengües de l’estat i és el reflex clar del pensament tradicional i monàrquic. Que ho faça el PSOE, no té explicació. No em sorprèn en absolut, però pense en la gent que se sent socialista i em pregunte com és possible que ningú no condemne la ceguesa, la sordesa del seu partit i que ho diguen ben clar als seus dirigents? No es pot justificar de cap de les maneres que el partit socialista evite la constitució d’una Comissió d’Investigació al Parlament, que és la màxima institució que ha de defensar la integritat i la salut democràtica del nostre sistema. 

No és possible aclucar els ulls ni girar la cara. Ningú no nega que el coronavirus ens inquieta i que cal afrontar l’epidèmia per qüestions de salut. Per això, s’invertixen tots els esforços, recursos i investigacions que calen i se’n parla als informatius dia sí i dia també. Del virus de la corona, en canvi, no se’n diu ni pruna i es nega l’actuació dels professionals per sanejar l’ambient d’una corrupció que no deixa respirar aires democràtics i lliures, sense corona, sense virus.

Font: Sergi Rodríguez Castelló, EUPV./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *