Foradia ajualcoitel

Els dies 24 i 28 d’abril seran festius escolars a Alcoi

Malgrat que l'assistència als centres està suspesa, l'alumnat està realitzant la seua formació de forma online

Des de la comunitat educativa havien sorgit dubtes sobre si els festius escolars marcats per als dies 24 i 28 d’abril, continuaven igual. Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi han volgut aclarir que si, que aquests dies continuaran sent festa per a tots els estudiants de tots els nivells de la ciutat.

Des de mitjans del mes de març les classes van quedar suspeses i encara no se sap quan es retornarà a donar classe als centres educatius. L’alumnat aquests moments continua tenint classe, però de forma digital.

La decisió de la regidoria es deu que si se suspenen aquests festius s’haurien de recol·locar en algun moment, però a l’estar ja quasi a final de curs és molt difícil posar nous festius. A més, no seria bona idea llevar classes presencials als alumnes en cas de tornar a les aules.

A més no és possible guardar aquests dies per a quan se celebren les festes de Moros i Cristians, ja que en cap escenari es planteja que es realitzen abans de l’estiu.

Alberto Belda, regidor d’Educació explica què: “La incertesa de com evolucionarà la crisi del COVID-19, ens fa desconéixer, ara com ara, si el curs es reprendrà de manera presencial i, si es fa, en quines dates serà. Per tant, hem decidit mantenir els festius escolars que estaven previstos per al 24 i 28 d’abril, en el que respecte a la formació online que els centres estan realitzant. Entenem que no tindria cap sentit per a les famílies que s’anul·laren els festius locals i els haguérem de realitzar a finals del curs perquè perjudicaríem l’alumnat que ja ha estat molt temps a casa sense classes presencials“.

A més, Belda també vol animar a tot el professorat per la tasca que està realitzant en aquests moments tan difícils: “Sabem que en aquesta situació d’excepcionalitat, les comunitats educatives estan posant tot el seu esforç per a continuar amb la docència a distància, aplicant en molt pocs temps, noves eines de comunicació entre el professorat i les famílies. Volem agrair la tasca dels docents, sabem del seu compromís i la seua vocació. També valorem molt l’esforç que les famílies estan realitzant adaptant-se a aquesta situació tan complicada. A totes i tots, volem fer-los arribar un missatge d’ànim, tot açò passarà i, de segur, que haurem aprés noves coses que ens faran ser persones molt més fortes i capaces de véncer qualsevol obstacle“.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *