foradia subscriutegrat

En 24 hores s’han donat 192 altes a la Comunitat Valenciana

Amb aquests ja són 432 els pacients que han superat amb èxit la COVID-19

Hui la compareixença de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha tingut una bona notícia, una cosa que no era habitual en aquestes últimes setmanes. I és que, solament en les últimes 24 hores s’ha donat l’alta a 192 persones, el que fa ja un total de 432 pacients que han superat la lluita contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

Barceló, com cada dia, ha donat dades sobre l’evolució del coronavirus al País Valencià. En les últimes 24 hores hi ha 386 nous positius, una xifra més baixa a la dels últims dies. 37 d’aquests nous contagis són de la província de Castelló, 146 de la d’Alacant, i 202 de la província de València.

Aquests nous casos de coronavirus fan un total de 6.308 positius al nostre territori, per províncies: 697 a Castelló, 2.320 a Alacant, i 3.291 a la de València.

Una altra de les bones notícies és el nombre de persones ingressades, ja que són 14 menys que ahir, amb un total de 2.175. D’aquestes persones ingressades, 379 estan en la Unitat de Cuidats Intensius.

Malauradament, aquesta pandèmia continua cobrant-se víctimes mortals, i des del dia d’ahir, 48 pacients amb perdut la vida a causa de la COVID-19, el que fa un total de 443 morts.

El total de sanitaris que han donat positiu és de 1.048, 126 a la província de Castelló, 446 a la província d’Alacant, i 476 a la de València.

Les residències d’ancians continua sent una de les principals preocupacions a la nostra comunitat. Actualment hi ha 84 residències amb algun contagi entre els seus residents o entre els treballadors. La consellera com cada dia ha volgut explicar que la situació entre aquests centres és molt diferent. El nombre de residents que han donat positiu és de 536 i el de treballadors és de 176. Durant aquesta pandèmia han perdut la vida 118 residents de tota la Comunitat Valenciana.

Continuant amb el tema de les residències, als últims dies molts familiars de la residència DomusVi d’Alcoi han expressat la seua queixa sobre la poca informació i comunicació que reben respecte a la situació del centre i dels seus familiars que estan allí interns. Respecte a aquesta denúncia, Barceló ha explicat que el protocol de comunicació per als familiars ja està actiu i que ells mateixos poden parlar amb els metges i amb els seus familiars. La consellera no ha volgut detallar les dades sobre les morts I els contagis a les diferents residències del País Valencià.

La consellera de Sanitat a més ha informat que ja està disponible el número de telèfon per a aquelles persones que necessiten sol·licitar que els duguen els medicaments des de les farmàcies a les seues cases. Aquest número de telèfon és 900 36 22 36, i ho podran utilitzar majors de 60 anys, embarassades i malalts (de qualsevol classe de malaltia).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *