foradia aproop

Les dades sobre l’evolució de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana continuen millorant

Ja són 1.003 les persones que han superat al coronavirus, 173 persones més que en el dia d'ahir

Com cada matí la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, compareix davant els mitjans de comunicació per tal d’informar com va evolucionant la COVID-19 al nostre territori. Des de finals de la setmana passada, la consellera ha començat aquestes rodes de premsa anunciant el nombre de persones que han rebut l’alta. En les últimes 24 hores 173 persones han superat aquesta malaltia, el que fa que ja siguen 1.003 les persones curades de coronavirus.

Sens dubte, aquestes xifres són prou esperançadores, però encara és molt prompte per a celebrar que ja hem acabat amb aquesta pandèmia.

Una altra xifra “positiva” és que baixa el nombre de nous casos positius de COVID-19, ja en les últimes 24 hores s’hi han registrat 109 nous casos. Per províncies 7 són de la província de Castelló, 41 D’Alacant i 61 de la de València.

Aquests nous positius fan un total de 7.443 persones amb coronavirus al País Valencià. Barceló en la seua compareixença ha volgut destacar que aquestes xifres són acumulatives des del primer cas que es va detectar a la nostra comunitat. D’aquests, 1.236 són sanitaris.

Com ja hem dit encara no podem celebrar res, ja que malauradament la COVID-19 continua cobrant-se víctimes mortals. En les últimes 24 hores, 35 persones no han pogut superar al coronavirus.

Pel que fa a les residències d’ancians, ja són 102 les que tenen algun cas positiu. En total són 837 els residents que han donat positiu, i 227 treballadors. Com ja hem dit són xifres acumulatives.

Ana Barceló ha aprofitat aquesta roda de premsa per a comunicar com va anar la reunió territorial que els diferents consellers de Sanitat d’Espanya van mantenir amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la jornada d’ahir.

La consellera ha explicat que les proves ràpides per a detectar la COVID-19 es realitzaran primer al personal sanitari i residents de residències d’ancians. També ha explicat que si aquesta prova dóna negatiu, es realitzarà una segona prova amb la PCR (prova que s’està realitzant actualment i que és més lenta), per tal de confirmar segur si es tracta d’un cas negatiu.

Pel que fa a les mesures de desconfinament, Barceló ha informat que encara no s’ha concretat res, ja que, és molt complicat saber com serà el procés. A més a més, la consellera ha explicat que encara s’han de facilitar infraestructures perquè les persones que necessiten fer aïllament en altres llocs que no siga la seua casa.

Un altre dels temes que ha volgut aclarir la consellera de Sanitat, ha sigut que ja ha arribat el material per a poder realitzar el protocol de comunicació entre els pacients i les seues famílies. Aquest material consta de 700 dispositius que es repartiran entre els diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *