foradia elgrat

L’Ajuntament d’Alcoi presenta noves mesures econòmiques i socials

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha comparegut davant els mitjans de comunicació de la localitat per a presentar dos paquets de mesures que tenen com a objectiu ajudar a la ciutadania en aquests moments de crisi social provocada per la Covid-19

Durant el matí del 16 d’abril, l’alcalde d’Alcoi, ha comparegut, per videoconferència, davant els mitjans de comunicació d’Alcoi per a anunciar noves mesures econòmiques i socials. Aquests paquets de mesures estan consensuats pel Consell Econòmic, format per tots els partits polítics que formen l’Ajuntament, empreses, la universitat, i diferents agents socials i econòmics.

Es pretén que aquestes mesures siguen immediates per a poder atendre a totes les necessitats socials, i com el mateix alcalde ha dit: “l’èxit d’aquestes ajudes està en la rapidesa en la que arriben a la gent“.

Pel que fa a les mesures econòmiques, Toni Francés ha explicat que va a posar-se en marxa el programa Reactiva Alcoi, que està dirigit a autònoms i micropimes. Aquestes ajudes poden arribar fins als 1.000 euros, que dependrà de les necessitats de cadascuna de les persones que ho sol·liciten com per exemple, el lloguer o si hi ha treballadors. Aquesta ajuda pot ser ampliable, i ara mateix consta d’un pressupost inicial de 600.000 euros. Aquestes ajudes estan pensades per a poder ajudar a totes aquelles persones que s’han quedat fora del pla Labora de la Generalitat Valenciana.

Una altra de les mesures està destinada al comerç minorista, ja que és un dels sectors més afectats per la crisi. Toni Francés ha explicat que des de l’Ajuntament s’aposta pel comerç local i de proximitat, i és per això que va a activar-se una partida de 300.000 euros de pressupost inicial per a impulsar la compra en aquest tipus de botigues.

A més a més, també ha informat que s’elimina la Taxa d’ocupació de via pública. És a dir, l’hostaleria i els mercadets no pagaran la quota de l’any 2020.

En aquestes mesures també s’ha pensat en el sector de la construcció, i és per això que van a destinar-se 1.200.00 euros per a contractes per a la construcció. Continuant amb la construcció el termini de licitació d’obres públiques finalitzarà abans de l’estiu, i tindrà un import de 5.000.000 d’euros. Amb aquestes dos mesures es pretén augmentar els llocs de treball en aquest sector.

Seguim amb mesures econòmiques, i és que, des de l’Ajuntament s’ha decidit ajornar els impostos d’IVTM i de recollida de brossa fins a juliol del 2020, i el pagament de l’IBI fins a novembre de 2020.

Francés també ha anunciat que es prioritzaran els pagaments als proveïdors autònoms, professionals i micropimes.

Pel que fa a les mesures socials, l’Ajuntament també està preparat per a ajudar a aquells que més ho necessiten en aquests temps extraordinaris que vivim, per això, ha destinat 600.000 euros en diferents tipus d’ajudes.

D’aquests diners 330.000 euros estan destinats per a ajudes a domicili, ajuda necessària, ja que s’ha vist incrementada en un 20% durant aquest Estat d’Alarma. També s’ha posat en marxa una subvenció per a ajudar a aquelles famílies que s’han vist greument afectades econòmicament per la crisi de la Covid-19, que tinguen ingressos inferiors a 12.000 euros. Aquestes famílies rebran una subvenció de fins a 120 euros més una bonificació de la taxa de la brossa del 75%, és a dir, de 64,4 euros. Aquestes mesures tindran un impacte pressupostari de 288.800 euros.

També hi ha ajudes destinades als més menuts de les cases, com per exemple, l’ajuda de menjar, que està ajudant a 110 xiquets i xiquetes de la localitat, i que té un pressupost de 25.000 euros. A més, ja s’han dut a terme mesures com el repartiment de tauletes per a 52 alumnes o l’ajuda a 40 famílies per a poder tindre accés a Internet.

Unes altres de les ajudes que des del consistori ja han posat en marxa són la del transport públic gratuït durant l’Estat d’Alarma, o el Centre d’Acollida per a persones sense sostre.

Com bé ha explicat Toni Francés, aquestes mesures socials han requerit que s’augmente el personal de serveis socials de l’Ajuntament, i per tant que s’haja contractat a gent. I perquè açò siga necessari s’ha tingut que fer un reforç de 80.000 euros.

L’alcalde d’Alcoi ha informat que aquestes mesures poden anar canviant segons com evolucione la situació, i que està previst que de cara a l’estiu es plantegen noves mesures. A més ha explicat que gràcies als estalvis que ha aconseguit l’Ajuntament a causa de la cancel·lació d’esdeveniments i altres recursos, es pot utilitzar aquests diners per a ajudar a tots aquells que més ho necessiten.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *