foradia subscriutegrat

Un 22 d’abril sense tropes musulmanes a Alcoi

Encara no sabem quan tornarem a gaudir d'aquest espectacle de música i color, però mentrestant, deixem aquestes imatges en homenatge a la Nostra Festa

Des de Les Muntanyes volem recordar imatges d’altres anys de l’Entrada Mora d’Alcoi. Encara no sabem quan tornarem a gaudir d’aquest espectacle de música i color, però mentrestant, deixem aquestes imatges en homenatge a la Nostra Festa

En la vesprada del 22 d’abril, segons la tradició, els carrers de la ciutat d’Alcoi canvien de cultura per a acostar-nos al món musulmà. Les tropes de la mitja lluna desfilen pel centre històric a ritme de marxes mores, lluint elegants trages. I com passa moltes vegades estem pendents de l’oratge, que sol amenaçar la desfilada del bàndol moro.

Boatos amb molt colorit, sensuals ballets, animals com cavalls, camells o inclús elefants s’han vist baixant per Sant Nicolau.

Dia 22 o 25 d’abril, té igual, abril sempre serà sinònim de festa, i enguany com no podem gaudir d’aquest espectacle, que no sols agrada a la gent d’Alcoi, sinó també a tots els visitants que vénen a veure el treball de tot un any per a preparar les entrades, des de Les Muntanyes hem fet un xicotet homenatge amb aquest vídeo amb imatges de l’Entrada Mora, per a recordar el que deuríem d’estar vivint en aquestes dates tan importants per al poble d’Alcoi.

Font: B.Rivas | S. Sempere./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *