foradia subscriutegrat

Més de 700 famílies han rebut ajudes socials en forma de menjar o d’ajuda econòmica

Des de la regidoria de Polítiques Inclusives de l'Ajuntament d'Alcoi informen que s'han realitzat més de 2500 atencions durant l'Estat d'Alarma

La regidoria de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi està treballant des de la declaració de l’Estat d’Alarma per tal d’ajudar a minimitzar les conseqüències socials i econòmiques que està provocant la Covid-19, en especial a aquelles persones amb menys recursos.

Segons ens ha informat aquesta regidoria, s’han realitzat més de 2500 atencions de diferents serveis de caràcter social. En el cas de l’alberg per a persones sense sostre, s’han realitzat un total de 98 serveis. Per altra banda, el telèfon d’atenció psicològica ha rebut 11 consultes.

Per altra banda Les Unitats de Treball Social (UTS) dels diferents barris, el servei de Dependència, Igualtat i Atenció Prenatal i de Primera infància (APPI) han realitzat un total de 773 atencions.

També s’han realitzat 72 atencions més per ajudar, sobretot, a persones majors en la compra de medicaments o menjar i traure la brossa. Un total de 103 serveis ha realitzat el Servi d’Ajuda a Domicili, que també ha donat un curs de formació per a un total de 16 auxiliars que treballen en el servei.

A més a més, s’han realitzat ajudes directes, com l’entrega de menjar amb col·laboració amb la Creu Roja, el càtering per a menors, o les ajudes econòmiques d’emergència en forma de Prestacions Econòmiques Individualitzades, entre moltes altres, que han arribat fins a 700 nuclis familiars.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha declarat que: “Les i els professionals de la Regidoria de Polítiques Inclusives seguim treballant per atendre, individualitzant cas per cas, les necessitats de les alcoianes i alcoians. Com tots sabem, la crisi ha colpejat més fort als menors vulnerables, famílies monoparentals sense recursos, persones vulnerables que viuen soles, persones amb dependència o víctimes de violència masclista, entre altres… A totes aquestes persones, en col·laboració amb les diferents entitats socials de la ciutat, estem donant resposta per a minimitzar els efectes d’aquesta situació d’excepcionalitat. Durant el que portem de confinament, hem realitzat més de 2500 atencions, en molts casos, urgents, i seguim treballant, dia a dia, per a totes eixes alcoianes i alcoians vulnerables que necessiten, durant la crisi, atenció i ajuda“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *