foradia subscriutegrat

Descens en el sector dels transports en les comarques de l’Alcoià i El Comtat

Aquesta baixada es veu a què la producció de la Indústria també està minorant

La Federació Empresarial de les comarques de l’Alcoià i El Comtat (FEDAC) mitjançant l’Associació de Transport de l’Alcoià-Comtat (ASOTRAC), ha detectat que després d’una setmana en Estat d’Alarma, hi ha hagut una important baixada en aquests sectors.

Segons el president d’ASOTRAC, Antonio Pascual, “el sector industrial ha minvat la seua activitat per motius obvis, i això afecta directament al nostre sector. No estem parats, però es nota la crisi des del primer moment“.
Pel que fa al sector de l’Alimentació, Pascual explica que sí que han augmentat els transports, però que “són les mateixes empreses les que disposen de les seues flotes de transport, i de moment no necessiten un reforç extern“.

Aquesta situació no es pot suportar més de dos setmanes segons el president d’ASOTRAC, i a més, afirma que “el transport no es pot acollir a les mesures del Decret Llei aprovat pel govern en quant als ERTES subvencionats” i reclama que “el Govern haurà de pensar i aplicar ajudes específiques per al nostre sector“.

Un altre dels problemes que estan vivint des del sector del transport és la manca de protecció que tenen, ja que cada empresa, i cada país, està fent un protocol diferent i explica que “ens hem sentit desamparats en moltes situacions, sobretot pel que respecta a la higiene personal i a l’alimentació. Per sort, la situació està millorant, ja que tot el món ha adoptat amb serietat les mesures de seguretat i desinfecció, a més de respectar les distàncies i els espais“.

Cal dir que el Transport suposa un 10% del producte interior brut de la Unió Europea, i mou a l’any 1 bilió d’euros, dóna a més de 10 milions de persones i representa un 44% del total de les mercaderies transportades dins del nostre continent.

Aquest sector, és un sector molt important a les nostres comarques. ASOTRAC està integrat per 15 empreses d’aquestes comarques que estan donant treball a unes 500 persones, sense comptar a algunes empreses i transportistes autònoms que no estan associats.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *