foradia pressupostparticipatiualcoi

Els animals de la Protectora d’Alcoi s’adapten al confinament

Des de Les Muntanyes volem conéixer com afecta l'Estat d'Alarma a diferents sectors de la nostra societat. Un dels serveis del que disposa la ciutat d'Alcoi és la Protectora d'Animals, I hem volgut saber com ha afectat la situació provocada per la Covid-19 en aquestes instal·lacions

Daniel Pérez és un dels màxims responsables de la Protectora. Hem contactat amb ell per tal que ens explique com ha afectat l’Estat d’Alarma a tots els habitants de la Protectora.

Com ell mateix ens ha contat, des del primer moment van deixar de realitzar alguns serveis com l’atenció al públic, i es van tancar les portes els diumenges, dia habitual que pugen els voluntaris per a passar temps amb aquests animals. Però, el treball de manteniment i de cuidat dels animals ha continuat igual.

Pérez, ens ha contat que els treballadors de la Protectora a més, han volgut col·laborar amb l’Ajuntament, i ofereixen el servei de passejar als gossos d’aquelles persones que no poder eixir de casa.

Un tema important que hem parlat amb Daniel Pérez ha sigut el dels abandons de gossos. Al principi de la pandèmia, en les xarxes socials i en moltes notícies, vam veure com molta gent abandonava a la seua mascota per por al contagi, a poc a poc es va saber que aquests animals no podien contagiar-se. Segons Daniel, durant aquesta situació no s’ha registrat cap gos abandonat, però com ell mateix afirma, “no sabem si és perquè de veritat no s’han abandonat gossos, o perquè la gent no ho ha pogut veure, ja que està a les seues cases”.

Una altra de les pràctiques dolentes que als últims mesos va tornar a ser notícia va ser la dels enverinaments, i pareix que l’Estat d’Alarma ha ajudat al fet que els gossos puguen eixir amb més tranquil·litat. Com bé ens explica aquest treballador de la Protectora, és cert que ara s’ha d’eixir a passejar al gos prop de casa, però encara així, tampoc hi ha hagut cap cas de gos enverinat.

Com ja sabem, estem ja en un punt de l’Estat d’Alarma en el que a poc a poc hem de tornar a la “nova” normalitat, i hem volgut saber com serà la desescalada per a la Protectora. Daniel Pérez ens ha informat que la Protectora segueix les mateixes normes que els edificis municipals d’Alcoi, però que ells esperen poder obrir al públic al mateix temps que òbriguen les terrasses dels bars, també controlant l’aforament, i respectant les mesures higièniques.

Aquesta situació, encara que el treball en la Protectora ha continuat sent igual que abans del confinament, ha afectat de forma econòmica, ja que, els esdeveniments, que eren una gran font d’ingressos, s’han tingut que cancel·lar, i encara no se sap quan es podran tornar a fer.

Daniel ens ha explicat que per a enguany estava preparada una Escoleta d’Estiu per a xiquets i xiquetes durant el mes de juliol, però que tots aquests plans estan en l’aire, i encara no se sap si es podrà realitzar.

Siga com siga, esperem que aquesta situació passe ràpidament, i que els animals de la Protectora puguen rebre eixes visites que els fan tan feliços com més prompte possible.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *