foradia subscriutegrat

La Sanitat Pública ha sigut un dels principals temes del plenari de l’Ajuntament d’Alcoi

Durant el matí del 4 de maig, l'Ajuntament d'Alcoi ha celebrat el plenari, en el qual sols han assistit presencialment els portaveus de cada grup, i la resta de regidors han intervingut de forma telemàtica

A les 9 i mitja del matí ha començat un plenari en el qual una de les protagonistes de la jornada ha sigut la Sanitat Pública.

Al començament del ple s’han aprovat diferents punts sobre la modificació de crèdit al pressupost municipal. Seguidament, els diferents grups han exposat les diferents mocions que han presentat.

Com ja hem dit, la Sanitat Pública ha sigut un tema important durant aquest plenari, ja que dos grups han presentat mocions referides a aquest àmbit. En primer lloc, el grup Compromís ha presentat una moció per a donar suport al sistema sanitari públic i universal. Aquesta moció s’ha aprovat per majoria gràcies als vots a favor dels grups PSOE, Compromís, Guanyar, Podem i Ciutadans, per la seua part, el PP s’ha abstingut, i Vox ha votat en contra de la moció.

Però, un dels temes més importants d’aquest plenari, continuant amb la sanitat, ha sigut la moció presentada per Guanyar Alcoi, i és que, des del partit de Sandra Obiol, han proposat que la Residència Domus Vii, tinga una gestió pública. A més a més, s’ha acordat que es realitzarà una investigació per tal de saber per que aquest geriàtric s’ha vist tan afectat per la pandèmia.

Aquesta proposta de Guanyar ha eixit endavant gràcies als vots a favor dels grups Guanyar, PSOE, Podem i Compromís, Vox i Ciutadans s’han abstingut, i el Partit Popular ha votat en contra.

Una altra de les mocions que també ha sigut aprovada en aquest plenari han sigut la del grup Ciutadans, que ha demanat que s’ajude als mutualistes i autònoms. Aquesta proposta ha rebut els vots favorables de tots els grups que formen l’Ajuntament, menys el de Compromís, que s’ha abstingut.

A més a més des de Ciutadans, s’ha demanat al govern local, que es realitze un informe sobre l’impacte socioeconòmic que la Covid-19 està tenint en la població, per a poder treballar a partir d’aquest estudi, en possibles ajudes que es donen pròximament. Una altra de les preguntes d’aquest grup ha sigut si es donaran ajudes específiques als artesans que es dediquen al sector de la Festa. La regidora de Festes, Carol Ortiz, ha comunicat que es treballarà en un programa d’ajudes dirigides a aquest sector.

Per la seua part, Podem ha preguntat al govern socialista sobre la programació d’activitats per a l’estiu i sobre les matrícules per al pròxim curs escolar. Des del govern local, han explicat que es treballara des de la regidoria de Cultura per tal de poder programar el màxim d’activitats possibles durant l’estiu, però sempre seguint les mesures de seguretat oportunes, i sobre el tema de les matrícules, Alberto Belda, regidor d’Educació ha explicat que encara no hi ha una data fixada, però que es donarà tota la informació necessària.

Vox també ha fet la seua intervenció al plenari, i ha presentat una moció en la qual demanaven la retirada de l’assignació municipal dels grups polítics, per tal de destinar-lo a ajudes. Des de la resta de formacions han argumentat que aquesta partida serveix perquè cada u dels representants de l’Ajuntament puga realitzar la seua tasca, i que ja molts d’ells han fet aportacions anònimes per a ajudar en aquesta situació. A més a més, han assenyalat aquesta proposta d’oportunista i demagògica. Tots els grups han votat en contra d’aquesta proposta, menys el PP i Vox que han votat a favor.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *