foradia pressupostparticipatiualcoi

Podem proposarà al ple crear un pla d’atenció al col·lectiu LGTBI

La formació planteja quatre mesures d'àmbit local per a protegir i ampliar els drets del col·lectiu de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.

Amb motiu de la celebració de l’Orgull LGTBI, el diumenge 28 de juny, la formació morada impulsa mesures en matèria de formació i prevenció per a la policia local, i per a crear un pla local LGTBI amb una oficina d’atenció per al col·lectiu i les seues famílies.

El regidor Aarón F. Santamaría afirma que «queda encara molt camí per recórrer perquè es respecten i complisquen els drets del col·lectiu, entre els quals, per exemple, les taxes de suïcidi són molt elevades, en concret les de les persones trans. La violència i la transfòbia segueixen molt vigents. Encara que, afortunadament, hi ha una clara contestació social de condemna davant l’odi i les violències, com la que va patir la dona trans el passat 1 de maig per part de dos agents de la policia local». 

La moció presentada és una adaptació municipal de la PNL (Proposició No de Llei) que va defensar el mes passat la diputada del grup parlamentari d’Unides Podemos Cristina Cabedo.

«Comptem amb dos de les lleis més avançades en tot l’estat en matèria LGTBI: la Llei Trans i la Llei d’igualtat LGTBI i ens hem de sentir orgulloses. Les accions locals que conté la nostra proposta estan contingudes en aquestes lleis i són específiques de l’àmbit local», continua Santamaria. 

La proposta de la formació morada consta de quarte punts d’acord: 

1. Proposen que es reforce la formació en matèria LGTBI dirigida a la Policia Local d’Alcoi, amb la finalitat que tinguen al seu abast els instruments necessaris perquè s’eviten situacions de discriminació -que fins hui, no s’han produit al nostre municipi on s’ha tingut un comportament exemplar- i siguem més eficaços en la seua detecció.

2. En segon lloc, insten a la creació d’una unitat de delictes d’odi, mesura que està continguda en la Llei d’igualtat LGTBI art. 43.2, per a ciutats de més de 50.000 habitants.

3. En tercer lloc, plantegen la creació i implementació d’un pla local LGTBI per al municipi.

4. Finalment i en quart lloc, com que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té la previsió d’ampliar la presència en altres municipis del servei Orienta ara present en les tres capitals de província, sol·licitem que l’Ajuntament d’Alcoi lluite perquè la nostra ciutat siga un d’aquestes ciutats que puguen gaudir d’aquest servei d’assessorament i suport a persones del col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones properes que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats perquè Alcoi siga una ciutat referent a les comarques centrals d’interior en aquesta qüestió. 

«Sembla mentida que en ple segle XXI tinguem, encara que amb avanços molt importants, gent que  discrimine d’una forma o altra a algunes persones pel seu gènere, la seua orientació sexual o la seua manera d’estimar o de sentir-se. És l’hora de seguir defensant la llibertat i la diversitat. De seguir construint una societat més respectuosa, igualitària, democràtica i lliure d’odis, fòbies i intoleràncies», finalitza Santamaría. 

La violència, la homofòbia i la transfòbia segueixen molt vigents. I encara que, afortunadament, hi ha una clara contestació social de condemna davant l’odi i les violències. És l’hora de seguir defensant la llibertat i la diversitat. De seguir construint una societat més respectuosa, igualitària, democràtica i lliure d’odis, fòbies i intoleràncies, on ningú siga discriminat  pel seu gènere, la seua orientació sexual o la seua manera d’estimar o de sentir-se.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *