foradia subscriutegrat

‘El CAEHA recomana…’ Paco Blay recorda a Lluís Vives l’humanista valencià

Continuem el cicle "El CAEHA recomana..." els socis proposen en una breu ressenya i Les Muntanyes anirem fent-se ressó dels suggeriments • La recomanació de hui ens la fa el nostre soci Paco Blay

Tal dia com hui, 6 de maig de 1540, moria a Bruges l’humanista valencià Lluís Vives. Per això, hui us recomanem aquest article que ens ha facilitat el nostre soci Paco Blay:

Els emblemes i els llibres d’emblemes van sorgir en el Renaixement, en ambients humanistes, i van assolir un èxit editorial extraordinari. Els estudis actuals sobre el tema s’han obert a altres camps i, com tot el que fa referència al món simbòlic, perviu en altres formes d’expressió (publicitat, eslògans, campanyes de tot tipus…) que han ajudat en certa mida a recuperar el valor d’antigues publicacions per la utilització d’un llenguatge al·legòric, emblemàtic o simbòlic.

BLAY, Francesc-X. (2019). “Joan Lluís vives i els Emblemes”. Revista Vivesiana, 5, pp. 105-116.

Els experts donen per segur que tot va començar amb Andrea Alciato, que va publicar el seu primer Emblematum liber en 1531. Blay defensa que el primer llibre d’emblemes el va publicar Joan Lluís Vives en 1524, tot i que els especialistes en el tema ignoren sistemàticament l’aportació del nostre humanista.

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics per a continuar divulgant la història local i el nostre patrimoni des de casa,  i el diari digital Les Muntanyes està compartint.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *