foradia subscriutegrat

Estrenem podcast d’Amàlia Garrigós amb la sèrie ‘Els contes del Sambori’

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat ha posat en marxa aquesta iniciativa per a omplir els dies de confinament, i el diari Les Muntanyes anirem fent-se ressó dels suggeriments. Aquest és el primer on participa Carles Cano i Jordi Raül Verdú

En el diari Les Muntanyes podreu escoltar els podcast que realitza la periodista alcoiana Amàlia Garrigós: Els contes del Sambori. Aquest és el primer de la sèrie, dóna-li a la reproducció.

Durant la primavera, per aquestes dates, la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, fa el lliurament dels Premis Sambori. Uns guardons que reconeixen la creativitat narrativa en valencià de l’alumnat de primària, secundària i batxillerat. Com que vivim en temps de pandèmia i no es permeten concentracions de persones tampoc no es poden lliurar els guardons.

La ràdio i els podcasts (els continguts sonors a la carta) en aquest temps de crisi sanitària que ens obliga a aturar-nos i fer més vida a les nostres cases, recuperen la seua essència: fer companyia, sense destorbar, i mantindre el pols de l’actualitat amb informació minuciosa i immediata del que ens està passant, sobretot als nostres pobles i ciutats.

El so, la veu, la ràdio, és una eina molt poderosa per a mantindre’ns acompanyats i units per tal d’omplir el buit que marca el distanciament social. Els podcasts del Sambori estan fent una bona tasca.

A iniciativa de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat cada setmana ofereix un episodi que inclou àudios de contes amb les veus de l’alumnat dels centres educatius que han participat en l’edició dels Premis Sambori de l’any 2020.

El Premi Sambori és el certamen més multitudinari de redacció escolar del País Valencià, cada any participen més de 50.000 alumnes. Uns 3.500 només de les nostres comarques.

També hi participen contacontes com Carles Cano, Jordi Raül Verdú, Almudena Francés, Eva Andújar, Carles Llinares, Rebeca Sanjuan, Sílvia Colomer o Rosanna Espinós. La periodista radiofònica, l’alcoiana Amàlia Garrigós, és l’encarregada de coordinar els contes i donar-li forma als relats amb il·lustracions sonores, efectes i músiques que converteixen els textos en imatges.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *