foradia subscriutegrat

Alcoi comença la capitalitat cultural a principis de l’any 2021

La Generalitat va distingir Alcoi com capital de la cultura valenciana 2020-2021 a finals del mes de febrer • Alcoi i Bocairent seran les capitals culturals de la Comunitat Valenciana durant tot l’any 2021. La nostra ciutat, dins de més de 5.000 habitants i el poble de la Vall d’Albaida, en les de menys de 5000.

Alcoi començarà la seua capitalitat cultural valenciana a principis de l’any 2021 després dels canvis que durà endavant la Conselleria de Cultura. La distinció deuria ser fet efectiva el passat 25 d’abril, però la crisi provocada per la Covid-19, passarà a celebrar-se principis de l’any vinent.

Des de la Generalitat ja s’han posat en contacte amb la regidoria de Cultura per recollir totes les propostes i el seu calendari, i axí poder  fer, des de Conselleria, propostes en la nostra ciutat i espais escènics.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, destaca que «desgraciadament no podrem començar encara la nostra capitalitat però, la Generalitat ens ha facilitat que puguem reestructurar tota la programació i també aportarà programació seua, per la qual cosa és evident que l’aposta per la Cultura del nostre Govern i el de Ximo Puig, és clara i contundent.

La Secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, li va traslladar a l’alcalde d’Alcoi la intenció de fer el tancament i cloenda de la capitalitat cultural 2019-2020 d’Altea i Vilafranca de cara a l’últim trimestre de l’any i traslladar la capitalitat cultural a l’any natural.

La nostra ciutat va presentar la candidatura avalada pel Consell de Cultura. El projecte d’Alcoi s’anomena ‘Arrels de futur’.

El projecte està concebut de manera totalment oberta a l’entorn comarcal, factor que es considera clau per a la cohesió cultural i social, proposta precisament de capitalitat cultural.

Més de 100 personalitats del món de la cultura d’Alcoi han indicat perquè la ciutat mereixia aquest reconeixement, com Isabel-Clara Simó, Antoni Miró, Sol Picó, Romà de la Calle, Xavi Castillo, Jordi Bernácer o Carles Cortés. 

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *