foradia subscriutegrat

Alcoi aposta per un Nadal més inclusiu

El Ban Reial en Llenguatge de signes, una zona per a persones amb mobilitat reduïda i signo guies en el Casal de Nadal són les novetats

Conjuntament amb els diferents projectes portats a terme per a millorar la ciutat en temes relacionats amb la inclusió, la regidora de Polítiques Inclusives, ha volgut millorar també els actes principals del Nadal alcoià.

La primera de les mesures va encaminada a les persones sordes. En aquest cas, l’acte del Ban Reial, per primera vegada en la història, comptarà amb traducció al llenguatge de signes. Serà en una zona acotada, situada davant del Centre Cultural Mario Silvestre, on es podran situar les persones amb aquesta diversitat funcional, i on també estarà la traductora.

L’altra iniciativa serà tant per a l’acte de les ‘Burretes’ com per a la Cavalcada. En tots dos, hi haurà una zona específica en el Parterre perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen veure’ls amb més comoditat. Les mesures ja han sigut comunicades a les associacions més representatives d’aquests col·lectius a la ciutat, ApesoAlcoy, en el cas de les persones sordes, i Avanzar, en el cas de les persones amb mobilitat reduïda.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca la importància d’aplicar la inclusió en tots els àmbits: “Des de l’Ajuntament seguim treballant per a fer una ciutat inclusiva en tots els àmbits i també pensant en tots el col·lectius“.

D’altra banda, i dins dels projectes Smart City de la ciutat, la regidoria de Turisme ha millorat l’accessibilitat d’una altra de les seues infraestructures turístiques, en aquest cas, del Casal de Nadal. La implementació de còdics QR amb signo guies en aquest espai, se suma a l’adaptació que també es va realitzar amb anterioritat al centre d’interpretació turística ‘Explora’, i el refugi de la Guerra Civil situat a Cervantes per a persones sordes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *