foradia subscriutegrat

Comença la campanya ‘A Alcoi camina sempre per la vorera de la teua dreta’

Des de la setmana passada s'ha començat el camí cap a la "nova normalitat" i l'Ajuntament d'Alcoi vol contribuir a una transició correcta cap a aquesta situació, i és per això que amb aquesta campanya es busca facilitar l'ús de l'espai públic

Després de quasi dos mesos de confinament, pareix que ja estem començant a superar aquesta crisi sanitària, encara que queda molt per fer.

Ja fa dos setmanes que s’ha iniciat la desescalada i ja podem eixir al carrer, sempre amb molta responsabilitat. És per això que des de l’Ajuntament d’Alcoi volen ajudar a que tots fem les coses bé, i ha llançat la campanya ‘A Alcoi camina sempre per la vorera de la teua dreta’.

Amb aquesta campanya es pretén facilitat l’ús de l’espai públic de manera correcta per tal de minimitzar els riscs de contagis de Covid-19. La campanya explica una sèrie de mesures i recomanacions que han de seguir els ciutadans i ciutadanes, als carrers, ponts i avingudes d’Alcoi. La recomanació més important d’aquesta campanya, és que els vianants han de circular per la vorera de la seua dreta, tal com fixa el Reglament de Circulació.

En el cas de que es camine per la vorera esquerra per qualsevol motiu, s’ha de cedir sempre el pas a aquells que van pel sentit correcte, i no han de detenir-se ni impedir el pas a la resta de vianants, a no ser, que siga per a creuar un pas de zebra o semàfor, o per a pujar a un vehicle.

Aquesta campanya va començar a anunciar-se per les xarxes socials, però també tindrà publicitat als mitjans de comunicació. A més també està previst que s’instal·le publicitat estàtica i des d’aquest cap de setmana, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, juntament amb Creu Roja i ACIF, coordinats per la Policia Local i Nacional continuaran amb les tasques d’informació sobre horaris i distàncies de seguretat per tal d’assegurar que aquesta desescalada siga el més òptima possible.

Aquests grups estaran distribuïts pels diferents barris d’Alcoi i aniran repartint fullets explicatius, on s’explicarà aquesta campanya, i recordarà que s’ha de mantenir una distància de seguretat de 4 metres de distància amb el que tens davant.

La campanya vol contribuir a fomentar la responsabilitat individual per a establir uns hàbits de circulació que faciliten els desplaçaments per les vies públiques de manera segura.

Des de Protecció Civil asseguren que la ciutadania ha estat molt receptiva a aquesta campanya i destaquen el bon comportament general amb les normes i les recomanacions.

Jordi Silvestre, regidor de Protecció Civil, ha explicat que: “En aquesta situació d’emergència hem de destacar el treball desenvolupat pels diferents grups de voluntaris tant en el repartiment de mascaretes en els mitjans de transport, així com en les diferents tasques informatives per aclarir dubtes i millorar el comportament per evitar els contagis“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *