foradia subscriutegrat

És ara o mai

Article per Cristian Santiago

Davant d’un dels moments més durs de les últimes dècades, hem de reinventar-nos de nou com a poble. Amb esforços col·lectius i comunitaris, com fins ara. I a través d’un nou model productiu i de consum que afronti amb garanties els grans reptes d’aquesta nova etapa: la crisi ecològica i les desigualtats socials. Perquè és moment d’acords i consensos. D’avantposar el bé comú als interessos d’uns pocs. De fugir de la confrontació fanàtica, reaccionària i estèril de la dreta d’aquest país. És moment de fer política en majúscules. 

Posant en marxa una agenda verda que generi riquesa, prosperitat i seguretat al conjunt de la ciutadania. Una economia local que estiga al servei de la vida. I amb unes polítiques públiques decidides que garanteixin la salut i el benestar de tothom. Polítiques valentes al servei de la gent i del nostre entorn. Que enforteixin allò públic davant del model privatitzador i precaritzat de les últimes dècades. Que protegeixin a la majoria social. Garanteixin una renda bàsica universal. I cuiden de les famílies que més ho necessiten. Defensant un model de ciutat feminista, sostenible i ple d’oportunitats.

En aquesta nova etapa, i a diferència de 2008, ningú s’ha de quedar enrere. Cal continuar repensant alternatives per a potenciar l’economia local i posar-la al servei de la vida. Enfortir l’escut social fugint de les receptes neoliberals com les retallades, l’austericidi i el desmantellament d’allò públic. Reconstruint-nos com a poble per a reactivar la nostra indústria, relocalitzar-la i modernitzar-la a través d’una transició ecològica, que fomenti una economia neta, circular i baixa en carboni i generi llocs de treball verds i de qualitat. I tot, amb l’objectiu de combatre l’emergència climàtica, evitar les desigualtats socials i aconseguir una societat més igualitària. És ara o mai. 

Font: Cristian Santiago, portaveu de PODEM a l'ajuntamet d'Alcoi ./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *